Ο Βασίλης Δεμέτης γράφει για τη 2η ημέρα του #FINAbudapest2017!

0

Γράφει ο Βασίλης Δεμέτης

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη προκριματική ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης και ξεκίνησαν οι επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα!

Στον απόηχο των χθεσινών τελικών που άφησαν τον κολυμβητικό κόσμο αποσβολωμένο από το σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ της Sara Sjestrem (η πρώτη γυναίκα που κατεβαίνει τα 52 δευτερόλεπτα στα 100μ ελεύθερο) και τις μεγάλες μάχες στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, διεξήχθησαν σήμερα το πρωί οι προκριματικοί των αγωνισμάτων στα 100μ ύπτιο γυναικών και ανδρών, 100μ πρόσθιο γυναικών, 200μ ελευθερο ανδρών και 1500μ γυναικών.

Οι 3 ελληνικές συμμετοχές εμφανίστηκαν πολύ πιο έτοιμες σχετικά με την πρώτη “μουδιασμένη” ημέρα και τα αποτελέσματα τους ήταν άκρως ικανοποιητικά. Την αρχή έκανε η Νόρα Δράκου στα 100μ ύπτιο γυναικών που σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ (βελτίωσε το δικό της ρεκορ) στην απόσταση, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έφτανε για να της εξασφαλίσει την πρόκριση στον αποψινό ημιτελικό καθώς της έδωσε την 18η θέση.

Στο επόμενο αγώνισμα, αυτό των 100μ ύπτιο των ανδρών, ο Απόστολος Χρήστου απέδειξε για μια ακόμα φορά πως βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση (πρώτα δείγματα είχαμε και στη χθεσινή σκυταλοδρομία όπου και κολύμπησε πρώτος) και πως είναι αθλητής των μεγάλων αγώνων καθώς τερμάτισε 3ος στην 4η προκριματική σειρά και με χρόνο 53.55 πέρασε 6ος στον βραδινό ημιτελικό.

Ο Χρήστου έχει δείξει πως δε φοβάται τον ανταγωνισμό και μια αντίστοιχα καλή κούρσα στους απογευματινός αγώνες πιθανόν θα μας δώσει την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στον πρώτο μας τελικό για το 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στα 100μ πρόσθιο των γυναικών που ακολούθησαν, αγώνισμα χωρίς ελληνική συμμετοχή, η Aμερικανιδα King, η Ρωσίδα Efimova και η Λιθουανή Meilutyte ξεχώρισαν και με χρόνους κοντά στο 1.05 πέτυχαν τις καλύτερες πρωινές επιδόσεις.

Στην τελευταία για σήμερα Ελληνική συμμετοχή, αυτή του Δημήτρη Δημητρίου στα 200μ ελεύθερο, η εμφάνιση του νεαρού κολυμβητή από την Αργυρούπολη ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική από τη χθεσινή του παρουσία στα 400μ, καθώς τερμάτισε σε χρόνο 1.50.40 καταλαμβάνοντας την 47η θέση.

Το αγώνισμα αυτό αποδείχτηκε ένα από τα ταχύτερα των αγώνων ως τώρα χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποιο φαβορί, καθώς η 16αδα του ημιτελικού έκλεισε σε χρόνο 1.47.40 (ταυτόχρονη άφιξη για τους Aubock και Switkosky) ενώ 28 αθλητές κολύμπησαν την απόσταση σε χρόνο κάτω από τα 1.48

Βασίλης Δεμέτης