Συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων στο Πόζναν της Πολωνίας. Από τους προκριματικούς της σημερινής τρίτης ημέρας των αγώνων (Παρασκευή 24/6) οι εκπρόσωποι της Ελλάδας πέτυχαν δέκα προκρίσεις στους απογευματινούς τελικούς και ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ. Αναλυτικά:

Με τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών προκρίθηκε στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, 15.82, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Με τον δεύτερο χρόνο προκρίθηκε επίσης στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος και ο Νίκος Δαβίτης, 16.54, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα διεκδικεί με αξιώσει στο συγκεκριμένο αγώνισμα δύο μετάλλια.

Η Γιολάντα Καπέρδα με τον πρώτο χρόνο των προκριματικών, 4.00.18 και η Κατερίνα Μανιάτη με τον δεύτερο, 4.00.32, προκρίθηκαν αμφότερες στον τελικό των 400 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων και διεκδικούν κι εδώ το 1-2 στα μετάλλια.

Στα 50 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, η Γεωργία Περάκη προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, 22.64, από όσες μετείχαν στους προκριματικούς. Την πρόκριση στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος πήρε και η Κατερίνα Μανιάτη με τον τέταρτο χρόνο 23.13.

Ο Βαγγέλης Καρδάκος, επίσης, πέρασε τελικό στα 50 μ. διπλά πέδιλα Νέων, ως 2ος στους προκριματικούς με χρόνο 20.18.

Η Χριστίνα Βρέτζου προκρίθηκε στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Νεανίδων, με τον 4ο χρόνο 19.26.

Στους αντίστοιχους τελικούς πέρασαν, εξάλλου, οι ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. επιφάνεια Νέων με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Νίκο Δαβίτη, Βαγγέλη Νικολαΐδη και Γιώργο Καλτσουκαλά, με τον 5ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών, 6.13.91 και 4Χ200 μ. επιφάνεια Νεανίδων με τις Ζωή Κουτουρούσιου, Γεωργία Περάκη. Χριστίνα Βρέτζου, Κατερίνα Μανιάτη με τον 6ο καλύτερο χρόνο 6.55.08.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr