Τα κενά στην άμυνα προβληματίζουν ιδιαίτερα τον προπονητή της Εθνικής γυναικών, Γιώργο Μορφέση, ο οποίος θα αποφασίσει την 13άδα της Ελλάδας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Επίσης, ο τραυματισμός της Χριστίνας Τσουκαλά στο δάχτυλο φαίνεται αρκετά σοβαρός και η διεθνής περιφερειακός δεν θα μπορεί να αγωνίζεται στα φιλικά προετοιμασίας, έως την πρεμιέρα του Παγκοσμίου, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη για την ομάδα.

Τέλος, στα επερχόμενα τουρνουά η Εθνική θα προσπαθήσει να σκιαγραφήσει το προφίλ της Ρωσίας, η οποία σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση αποτελεί το σημαντικότερο αντίπαλον δέος στη Βουδαπέστη.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προετοιμασία. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να περιμένω από την προπαρασκευή που έγινε αυτές τις ημέρες με την Ισπανία και την Ολλανδία. Παίξαμε αρκετά παιχνίδια, συγκεκριμένα δύο με τις Ολλανδές, δύο με τους Ισπανίδες και ένα ακόμη το οποίο ήταν ένα μικτό παιχνίδι και για τις τρεις ομάδες. Ήταν φιλικά που δεν είχαν σκορ, τα οποία έγιναν στο Εθνικό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό το οποίο είδαμε. 

Ακολουθεί το τουρνουά που θα γίνει στην Πορτουγκαλέτε με τις συμμετοχές των Ισπανία, Ιταλία και Ρωσία. Μην ξεχνάμε ότι ο βασικός αντίπαλός μας στη Βουδαπέστη θα είναι η Ρωσία. Άρα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί  στην εικόνα που θα δείξουμε σε αυτό το τουρνουά κυρίως απέναντι στις Ρωσίδες. Αυτό το οποίο είναι το ζητούμενο για μένα, είναι τα κενά τα οποία έχουμε στην άμυνα».

Συγκεκριμένα, για αυτά τα κενά, διευκρίνισε:

«Η αλήθεια είναι ότι τρώμε μερικά εύκολα προσωπικά γκολ. Η άμυνα είναι το πρόβλημά μας και αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι να πάμε στη Βουδαπέστη».

Στη συνέχεια μίλησε για τον τραυματισμό της Χριστίνας Τσουκαλά, επισημαίνοντας:

«Η Τσουκαλά δυστυχώς τραυματίστηκε στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού της χεριού στη μεσαία φάλαγγα. Μάλλον θα αποφύγει την εγχείρηση και αυτό είναι σημαντικό για εμάς, αλλά αποτελεί πλήγμα το γεγονός ότι θα υποχρεωθεί να προστατέψει τον εαυτό της, τις υπόλοιπες μέρες μέχρι να πάμε στο Παγκόσμιο. Σίγουρα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Εθνική ομάδα. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε».

Για την επιλογή τις 13αδας που θα πάει στη Βουδαπέστη, υποστήριξε:

«Η επιλογή θα γίνει μετά το τέλος του τουρνουά στη Πορτουγκαλέτε. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεσή μου 15 πολίστριες για να επιλέξω τις 13. Άρα λοιπόν αυτό θα γίνει αμέσως μετά το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας».