Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας μετέδωσαν την Παρασκευή την είδηση ότι η αστυνομία της χώρας συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, Coaracy Nunes, υπό την υποψία ότι είχε διαπράξει υπεξαίρεση χρημάτων από τα δημόσια ταμεία.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν και ο οικονομικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Sergio Ribeiro, καθώς και ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης υδατοσφαίρισης, Ricardo Cabral.

Ο Nunes ήταν το μεγάλο κεφάλι της Βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Υγρού Στίβου από το 1988, έως τις 23 Μαρτίου του 2017, καθώς επίσης και μέλος του μπιρό της FINA. Μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση, χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο δικηγόρος, Gustavo Licks.

Η Αστυνομία εξετάζει δαπάνες ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από την ομοσπονδία. Μέχρι τώρα, μια πρώτη εκτίμηση δηλώνει ότι οι αρμόδιοι έβαλαν στην τσέπη τους λεφτά που προορίζονταν για την ανάπτυξη των αθλητών. Περισσότεροι από 20 αθλητές και πρώην αθλητές κατέθεσαν και βοήθησαν στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Nunes, Marcelo Franklin, δήλωσε ότι η φυλάκιση ήταν άδικη και… καθόλου απαραίτητη, καθώς ο Nunes είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας εκτιμούν ότι η FINA δεν θα σχολιάσει το γεγονός μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.