Ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη

by Aquafeed 24

Έφτασε η ώρα επιτέλους για την έγκριση της χρηματοδότησης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου Μυτιλήνης. Από αρχές Ιανουαρίου, ο Δήμος Λέσβου, με την επίβλεψη της αρχαιολογίας, είχε πραγματοποίήσει τομές στο οικόπεδο στα Θέρμα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην περιοχή.

Ευτυχώς κατά τη διαδικασία δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή γεγονός που είχε βοήθησε κατά ένα βήμα πιο μπροστά στην επίτευξη του στόχου. Επόμενος στόχος από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση, είναι να ορισθεί εργολάβος ώστε το έργο να ξεκινήσει το 2019.

Η πρώτη θετική είδηση για τη Λέσβο βγήκε με την έναρξη ουσιαστικά του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου για το Βόρειο Αιγαίο, που ξεκίνησε το πρωί τις διεργασίες του στη Μυτιλήνη.

Από τη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε κατά τη 2η παράλληλη πρωινή συνεδρία με θέμα «Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα & Δημόσια Περιουσία» την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη, σε μια απόφαση μάλιστα που θα αναρτηθεί σήμερα κιόλας στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Ένα έργο που πέρασε από… 40 κύματα παίρνει πλέον το δρόμο του και η Λέσβος μπορεί από σήμερα να μετρά αντίστροφα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα των όσων ανέφερε από του βήματος ο κ. Χαρίτσης, το ακροατήριο ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα. Το κολυμβητήριο εξάλλου αποτέλεσε και αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του νησιού, που τόσο έχει λείψει την τελευταία πενταετία από την αθλητική κοινότητα της Λέσβου, μετά το κλείσιμο της υφιστάμενης αθλητικής εγκατάστασης στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πηγή:embrosnet.gr

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA