Με έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες… ξεκινά η Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης κατηγοριών (Παμπαίδων – Παγκορασίδων) στο ΟΑΚΑ αφού εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η παραμονή των θεατών στις κερκίδες της πισίνας του ολυμπιακού συγκροτήματος απαγορεύεται ρητά – σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η πολιτική προστασία.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι των συγκεκριμένων οδηγιών, δηλαδή οι γονείς των αθλητών, έχουν ήδη εκφράσει ανοικτά την δυσαρέσκεια τους σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση της προκήρυξης, προτάσσοντας το δικαίωμα παρακολούθησης των αγώνων παρά τις επικίνδυνες θερμοκρασίες του καύσωνα και τις συνέπειες έκθεσης σε αυτές. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών επιφέρει και πολυπληθές κοινό, από όλη την Ελλάδα το οποίο ταξιδεύει για το τετραήμερο 14-17 Ιουλίου στην Αθήνα, ακολουθώντας τους αθλητές και αθλήτριες και στηρίζοντας την προσπάθεια τους τόσο με την παρουσία τους – εν προκειμένου στο ΟΑΚΑ – όσο και οικονομικά.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα επιτραπεί η παραμονή θεατών στις κερκίδες της εξωτερικής πισίνας Ρ5, λόγω των αναμενόμενων συνθηκών καύσωνα και της μη ύπαρξης στεγάστρου.

Λόγω των ανωτέρω αλλαγών, θα τοποθετηθεί Video Wall στο χώρο της εσωτερικής πισίνας Ρ1, όπου θα προβάλλονται ζωντανά οι αγώνες της εξωτερικής πισίνας Ρ5, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι γονείς τους αγώνες.

Επίσης, έχει προβλεφθεί διαμόρφωση ειδικού χώρου με σκίαση και καρέκλες στο κατάστρωμα της εξωτερικής πισίνας Ρ5 για τους προπονητές, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αθλητές τους.

Στην εσωτερική πισίνα Ρ1 θα υπάρχει κλιματισμός καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Θα υπάρχει δωρεάν διάθεση νερών για τους συμμετέχοντες κολυμβητές-τριες, τους κριτές, τους προπονητές και τους εκπροσώπους των Σωματείων και στις 2 πισίνες κατά την διάρκεια των αγώνων.

Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων και στις 2 πισίνες για όλες τις αγωνιστικές ενότητες, μέσα από το κανάλι της ΚΟΕ στο youtube (KOE TV)».


Αύριο (14/7) ξεκινούν όλοι οι αγώνες γίνονται στην εσωτερική πισίνα με ώρα έναρξης 15.00 και 18.40, το Σάββατο (15/7), 08.15 (προκριματικοί), 15.00 και 17.50, την Κυριακή (16/7) 08.15 (προκριματικοί), 14.45 και 18.00, ενώ την Δευτέρα (17/7), 08.15 (προκριματικοί), 14.45 και 17.15.

Οι προκριματικοί των Παμπαίδων / Παγκορασίδων (ατομικά αγωνίσματα) θα διεξάγονται στην εξωτερική πισίνα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αγώνες, στην εσωτερική.

Περισσότερα για τις σχετικές οδηγίες και τους αγώνες, ΕΔΩ

Πηγή: koe.org.gr