Η απάντηση της Χίου για το «Μεγάλο Παζάρι»

by Aquafeed 24

Τοποθέτηση-απάντηση στην επιστολή της οικογένειας του Κώστα Γκιουβέτση εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, με την υπογραφή του προέδρου της ομάδας, Γιάννη Αναδιώτη.

Διαβάστε αναλυτικά:

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ από τη σκοπιά του Ν. Ο. Χίου

Θα ήταν ίσως αναμενόμενο να μπει κανείς στον πειρασμό μιας στείρας αντιπαράθεσης και μιας ατελείωτης ανταλλαγής απόψεων μέσω του τύπου ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (να μετρήσουμε και τα likes μας στο κάτω κάτω). Και θα ήταν υπερβολικά εύκολο να δοθεί απάντηση σε ένα προς ένα όλα τα σημεία του «κατηγορητηρίου».
Σκοπός μας όμως δεν είναι να δώσουμε συνέχεια σε ένα θέμα που μόνο ζημιά κάνει, γι’ αυτό θα περιοριστούμε να αναφέρουμε τα εξής που αποτελούν τις αρχές βάσει των οποίων προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το ερασιτεχνικό σωματείο που λέγεται Ναυτικός Όμιλος Χίου:
α) Ένα Σωματείο, Σύλλογος, Όμιλος δεν ανήκει στην εκάστοτε διοίκηση. Το Σωματείο είναι οι αθλητές του, οι γονείς τους, οι φίλοι του και οι οπαδοί του. Τα μέλη της διοίκησης, προερχόμενα συνήθως από τις παραπάνω τάξεις, επιφορτίζονται με το όχι πάντα ευχάριστο βάρος της λειτουργίας του Σωματείου, αναζητώντας πόρους (το δυσκολότερο κομμάτι), εξασφαλίζοντας εκπτώσεις και χορηγίες για τα έξοδα των αποστολών ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος που καλούνται να καλύψουν οι γονείς, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό χρόνο τους. Χρόνο που τον στερούν από την οικογένειά τους για να τον προσφέρουν απλόχερα στη μεγάλη «οικογένεια» του σωματείου.
Σε αυτήν την προσπάθεια, αν βρεθούν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά κι όχι μόνο, για λίγο ή για περισσότερο καιρό, είναι ευχής έργο και μεγάλη τύχη. Ειδικότερα αν η βοήθεια δοθεί σε στιγμές κρίσιμες για την ίδια τη συνέχιση της ύπαρξης του Σωματείου, τότε δε θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως «αλεξιπτωτιστές» αλλά ως «από μηχανής Θεοί».
β) Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου έχει μακρόχρονη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας υδατοσφαίρισης με αρκετές επιτυχίες. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι το γεγονός αυτό, εκτός από τιμή για τον ίδιο τον ΝΟΧ, επιφέρει μια σειρά από θετικές συνέπειες στα νεαρά παιδιά. Αρκετά παιδιά στρέφονται στην πισίνα και αντιλαμβανόμενα τις σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, ασχολούνται με ιδιαίτερο ζήλο, ίσως μεγαλύτερο από αυτόν που θα επεδείκνυαν σε κάποιο άθλημα το οποίο δε θα τους προσέφερε πολλές προοπτικές. Στα παιδιά αυτά, ειδικά στα μεγαλύτερα, δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουν και να εξελιχθούν υπό την καθοδήγηση σημαντικών προπονητών του αθλήματος, οι οποίοι φυσικά δε θα έρχονταν σε ομάδα ενός ακριτικού νησιού, εάν αυτή δεν έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία. Επίσης έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους αθλητές της χώρας με αποτέλεσμα να βελτιώνονται κι άλλο. Τέλος, αγωνιζόμενοι στη μεγάλη κατηγορία, έχουν περισσότερες ευκαιρίες να τους δουν οι υπεύθυνοι των εθνικών μας ομάδων και να κάνουν το «μεγάλο» βήμα.
γ) Ένα Σωματείο όσο ψηλά και να φτάσει, όσους αθλητές και πρωταθλητές ν’ αναδείξει, πρέπει να μπορεί να έχει συνέχεια, να μπορεί να προσφέρει και στα επόμενα παιδιά ό,τι προσέφερε στα προηγούμενα κι ακόμη περισσότερα. Είναι το σημαντικότερο καθήκον που βιώνουμε ως διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χίου. Και ο τρόπος που προσπαθούμε να το πετύχουμε δεν περνάει πάντα μέσα από οικονομικά ανταλλάγματα, όπως πιθανότατα και λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν. Αλλά δε μας επιτρέπεται να υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη μας δεχόμενοι αστείες δικαιολογίες, ούτε να αφήσουμε να θιχτεί η αξιοπρέπεια του Ν. Ο. Χίου, αφήνοντάς τον ξέφραγο αμπέλι. Ίσως να είμαστε λιγάκι παραπάνω ρομαντικοί, επειδή περιμένουμε ότι όσοι βοηθήθηκαν από το Σωματείο θα προσπαθήσουν, όταν έρθει η ώρα, να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τα επόμενα παιδιά, όπως γίνεται στις οικογένειες και ειδικά στις πολυπληθείς. Αυτό όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας σε εμπόρευμα».

Για το Ναυτικό Όμιλο Χίου
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Αναδιώτης

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA