Χειρουργήθηκε ο Μπερτόλι και επιστρέφει στη Ρέκο!

by Aquafeed 24

Ξανά στην αγωνιστική δράση με την Προ Ρέκο ο Ζένο Μπερτόλι, μετά το χειρουργείο στον θώρακα!

Μπορεί να είναι η πιο πολυνίκης ομάδα στον κόσμο στην υδατοσφαίριση, παρ’ όλα αυτά είναι η δεύτερη φορά που η Προ Ρέκο χάνει για ένα διάστημα παίκτη της που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να επανέλθει. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος αμυντικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Ζένο Μπερτόλι, υποβλήθηκε σε εγχείριση στον πνεύμονα, αφού εμφάνισε ξαφνικό πνευμοθώρακα, πάθηση η οποία μπορεί να προκαλέσει και την ολική κατάρρευση του πνεύμονα! Την πρώτη φορά που οι «Μπιανκοσελέστ» είχαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό ήταν πριν τέσσερα χρόνια, όπου απώλεσαν τον σημαντικότερο παίκτη τους και τον καλύτερο τότε παίκτη του κόσμου και νυν προπονητή της ομάδας, Σάντρο Σούκνο, του οποίου το πρόβλημα στην καρδιά, παρά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την σπουδαία καριέρα του. Η περίπτωση του Μπερτόλι, ευτυχώς, δεν ήταν τόσο σοβαρή και η επέμβαση στις 11 Ιανουαρίου του επιτρέπει να συνεχίσει με την Ρέκο στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε Ιταλία και Ευρώπη σε δέκα ημέρες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο πόνος ήταν αρκετά σοβαρός και φοβήθηκε ακόμα και για την ζωή του. Όλα ξεκίνησαν την ημέρα των Θεοφανείων, όταν μετά την πρωινή προπόνηση οι παίκτες κανονίσανε να βγουν για φαγητό το βράδυ. Ο Μπερτόλι βρισκόταν μόνος του στο σπίτι, καθώς η οικογένειά του ήταν στην Νάπολι για διακοπές, και ετοιμαζόταν για την έξοδο, όταν και ένιωσε μία αδιαθεσία. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή ο συμπαίκτης του Νίκολας Πρεσιούτι τον  κάλεσε στο τηλέφωνο και ενημερώθηκε για την κατάστασή του, σπεύδοντας άμεσα να τον βοηθήσει, καθώς όπως ανέφερε, δεν μπορούσε να κουνηθεί, σε σημείο να νομίζει μάλιστα ότι πάθαινε έμφραγμα.

Το χειρουργείο διήρκεσε τρεις ώρες στο νοσοκομείο του Σαν Μαρτίνο στη Γένοβα και ο διεθνής Ιταλός αμυντικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον φυσιοθεραπευτή, Λούκα Παρισέντι, όσο και τον θωρακοχειρουργό του Τζιάκομο Λεοντσίνι αλλά και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την εξαιρετική του περίθαλψη, αλλά και τον επαγγελματισμό τους, καθώς και τον Νίκολας Πρεσιούτι, στον οποίο θέλησε να… ανταποδώσει με χιούμορ. Σε δηλώσεις του μετά την επέμβαση, ανέφερε:

«Στο Σαν Μαρτίνο συναναστράφηκα με εξαιρετικούς ειδικούς, που με ακολουθούσαν με ευσυνειδησία και επάρκεια. Ομολογώ ότι φοβήθηκα μήπως δεν μπορέσω να ξαναπαίξω ποτέ, αλλά ο φυσικοθεραπευτής αμέσως μου διασφάλισε ότι θα επέστρεφα στην καθημερινότητα και δεν θα είχα περιορισμούς στην αγωνιστική μου δραστηριότητα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο νερό. Στις 10 Φεβρουαρίου, θα κάνω ένα δεύτερο τσεκ απ και μετά θα είμαι έτοιμος. Στόχος μου είναι να επιστρέψω στην ομάδα μετά από έναν μήνα. Θα ήθελα να προσκαλέσω τους ιατρούς που μου φέρθηκαν τόσο καλά στην πισίνα. Τον Πρεσιούτι, από την άλλη, θα τον βγάλω για δείπνο».

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA