Μετά την κλήρωση για την έδρα του μικρού τελικού της Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών και δεδομένου ότι, ο Νηρέας Γέρακα δεν παρευρέθηκε σε αυτόν, ο ΝΟ Χανίων περνάει στην 3η θέση του πρωταθλήματος, άνευ αγώνα.

Το 5-0 της ομάδας του Ηλία Μαχαίρα, μπορεί να της εξασφαλίσει, υπό κάποιες προϋποθέσεις, την Α1. Ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο, αφού όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, το αν θα συμμετάσχει στην Α1, την -σχεδόν ολοκληρωτική- απουσία του περσινού ρόστερ στον επικείμενο αγώνα, καθώς και η οικονομική κατάσταση της ομάδας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, ενδέχεται να δώσουν στο ΝΟ Χανίων την άνοδο στην Α1.

Όπως είπε και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Μαχαίρας:

«Είχαμε πληροφορηθεί από χθες μέσω της Ομοσπονδίας ότι ο Νηρέας Γέρακα είχε δηλώσει αδυναμία να κατέβει στον αγώνα. Από την πλευρά μας έπρεπε να παρουσιαστούμε στο κολυμβητήριο και περιμένουμε τώρα την επόμενη μέρα. Η πληροφόρηση που έχουμε κι εμείς είναι αυτή που υπάρχει, Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Το σίγουρο είναι ότι τις τελευταίες μέρες όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν υπογράψει σε άλλες ομάδες, αυτή τη στιγμή δηλαδή δεν υπάρχει αγωνιστικό δυναμικό ώστε να συμμετέχει στην Α1. Η φημολογία και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν θα κατέβει, αλλά θα περιμένουμε. Νομίζω ότι υπάρχει χρόνος και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα πράξουμε. Αυτό είναι κάτι που δεν ήταν, ούτε είναι αναμενόμενο. Θεωρώ ότι με προσπάθεια, ίσως μπορέσουμε να παίξουμε στην Α1, από εκεί και πέρα όμως θέλει συζήτηση για να μπορέσουμε να είμαστε μία «κανονική» ομάδα και όχι απλώς να συμμετάσχουμε. Το κυριότερο είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, το αν θα σωθούμε από εκεί και πέρα, με τα δικά μας παιδιά, αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά. Σίγουρα, το ζήτημα είναι το οικονομικό από τη μία και από την άλλη συνεπάγεται και η πισίνα. Ισως, εάν είμαστε στην Α1, να είναι ένα μέτρο πίεσης προς όποιους πρέπει για να μείνει ανοικτή η πισίνα λίγο παραπάνω».