Οι δηλώσεις των πρωταθλητριών Ελλάδας για το 2017, στο osfp.gr

Ο προπονητής του Θρύλου, Χάρης Παυλίδης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Θεωρώ ότι μας στοίχησε το κύπελλο της Ρωσίας που χάσαμε και με τον τρόπο που χάσαμε. Γυρίσαμε πίσω λίγο «άδειοι» συναισθηματικά και πνευματικά και αυτό μας στοίχησε στα πρώτα παιχνίδια. Δεν είχαμε κάνει καθόλου προετοιμασία, μόλις γυρίσαμε ξεκίνησαν οι τελικοί. Η Βουλιαγμένη παρουσιάστηκε πάρα καλή και πειθαρχημένη, ειδικά στα πρώτα δύο παιχνίδια. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, ξύπνησε μετά το ένστικτο της επιβίωσης, μίλησε ο εγωισμός των κοριτσιών. Δεν θέλαμε να χάσουμε επ’ ουδενί το πρωτάθλημα, ειδικά μέσα στην έδρα μας και 3-0, κερδίσαμε το παιχνίδι κάναμε το 2-1 και πήγαμε να τα παίξουμε όλα για όλα στην Βουλιαγμένη, γιατί ξέραμε ότι αν πάμε σε πέμπτο τελικό δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε όπως και έγινε».

 

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, σε όλα τα κορίτσια. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη που ανήκω σε αυτήν την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στην σειρά των τελικών αλλά είπαμε μετά το δεύτερο παιχνίδι, ότι τους είχαμε κερδίσει πέντε φορές και μια ισοπαλία άρα μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Αυτό κάναμε, παίξαμε με την ψυχή μας και νομίζω ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Είναι αφιερωμένο σε όλο τον κόσμο μας, σε όλους αυτούς που πραγματικά πίστεψαν σε εμάς παρόλο το 2-0 και μας το έδειξαν είτε με μηνύματα, είτε με διάφορους τρόπους. Αυτό το μετάλλιο θα ήθελα να το αφιερώσω στον ανιψιό μου και εύχομαι να του αφιερώσω και άλλα!».

Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει, πραγματικά κάναμε το πιο δύσκολο πράγμα γυρίσαμε από το 2-0 σε 3-2, ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω πως νιώθω αυτή τη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ γεμάτη, νιώθω ότι δώσαμε το 100% των εαυτών μας και αυτό φάνηκε. Δείξαμε τι αθλήτριες είμαστε, πόσο ποιοτικές και ότι είμαστε οι πρωταθλήτριες και πως παίζουμε πάντα ως πρωταθλήτριες. Ακόμα και όταν ήμασταν δύο μηδέν πίσω, δεν χάσαμε την πίστη μας ούτε χάσαμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και το σημαντικότερο δεν φοβηθήκαμε».

Η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Σίγουρα, το ότι κάναμε το 2-0, 3-2 δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Μας το είχε πει ο προπονητής μας πως ήταν εφικτό, επειδή η ομάδα είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε καταφέρει να πάρουμε τα πρωταθλήματα στη σειρά. Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένες, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και συνεχίζουμε».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα αυτές τις μέρες, να διαχειριστείς ψυχολογικά μια τέτοια κατάσταση είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Κάναμε καταρχάς κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ, ωστόσο εγώ ειλικρινά και μάρτυρες μου οι κοπέλες που τους το έλεγα κάθε μέρα ότι το πιστεύω πως θα το γυρίσουμε και θα το κατακτήσουμε. Βέβαια αυτό στην πράξη είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι ακούγετε. Απέναντι σε μια Βουλιαγμένη που ήταν πάρα πολύ καλή στους φετινούς τελικούς, συγχαρητήρια για την απόδοσή της και απέναντι στο ότι έπρεπε να διαχειριστούμε ψυχολογικά μια ψυχρολουσία. Δεν είχαμε χάσει από την Βουλιαγμένη 2 χρόνια και χάσαμε δύο σερί φορές μετά τον τελικό Ευρώπης. Η πίστη, γιατί μιλάμε για πίστη δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία ούτε με τίποτα τέτοιο. Εγώ είχα πίστη γιατί η ομάδα μου δίνει αυτήν την δυνατότητα, να ξέρω ότι πραγματικά έχει ψυχή, το έχει δείξει σε τόσα παιχνίδια και ήξερα ότι θα περάσει και αυτό. Δηλαδή θα ξαφνιαζόμουν εάν δεν ήμασταν αντάξιες των προσδοκιών που είχαμε εμείς για τους εαυτούς μας. Στον τρίτο τελικό που ήταν και η αρχή ουσιαστικά του comeback, ειλικρινά το πίστευα και βγήκα αληθινή και είμαι πάρα πολύ περήφανη για την ομάδα μου».

 

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα νιώθω πολύ χαρούμενη, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω πως θα γυρίζουμε την κατάσταση από 2-0 σε 3-2. Ήμουν λίγο φοβισμένη στην αρχή, αλλά αρχίσαμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας στην ομάδα μας και σε αυτούς τους απίστευτους φιλάθλους. Οπότε αυτό που μπορώ να πω είναι πως είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για την ομάδα μου».