Αυτή την εβδομάδα, η καλλιτεχνική κολύμβηση επέστρεψε στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων για πρώτη φορά από το 2015. Τότε, το αγώνισμα ήταν… ανοιχτό μόνο σε αθλητές νεαρής ηλικίας και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε στη διοργάνωση του 2018.

Στο Oświęcim της Πολωνίας, αθλήτριες και αθλητές καλλιτεχνικής κολύμβησης από 25 χώρες θα αγωνιστούν σε οκτώ αγωνίσματα με το 2023 είναι μια χρονιά μεγάλων αλλαγών στην καλλιτεχνική κολύμβηση με την εφαρμογή του νέου συστήματος βαθμολόγησης. Διάφορες αλλαγές και προσαρμογές έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όσον αφορά την ελληνική δυναμική εκπροσώπηση, στο τεχνικό ντουέτο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας ξανά την Ελλάδα σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, καθώς ύστερα από ένα υπέροχο πρόγραμμα συγκέντρωσαν 245.6899 πόντους.

Οι δύο πρωταθλήτριές μας έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και άφησαν πολλές υποσχέσεις ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Φουκουόκα, όπου αναμένεται να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους και στο ελεύθερο ντουέτο (αγώνισμα στο οποίο δεν μετέχουν στην Πολωνία).

Στην πρώτη θέση, οι αδερφές Αλεξανδρή που εκπροσωπούν την Αυστρία, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ολλανδές, Ντεν Μπρόουεκ και Στέενμπεκ.