Ένα κλέψιμο του Γιάννη Φουντούλη στην περιφέρεια, μια κερδισμένη αποβολή, το γκολ του Γιώργου Δερβίση στον παίκτη παραπάνω 1:20 πριν το τέλος και η buzzer beater απόκρουση του Κωνσταντίνου Φλέγκα έδωσαν στην Εθνική ομάδα ανδρών την πολυπόθητη νίκη με αντίπαλο την Ισπανία.

Η «Γαλανόλευκη» κατάφερε να επικρατήσει με 8-7 σε μια πρεμιέρα γεμάτη άγχος, με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να είναι σαφώς ανώτεροι από τους Ισπανούς, όμως προς το τέλος αδράνησαν σε λίγες φάσεις στην άμυνα, επιτρέποντας στην αντίπαλη χώρα να πλησιάσει.

Στο σημείο που έπρεπε, μίλησε τόσο η Ελληνική άμυνα, όσο και το ομαδικό πνεύμα στην επίθεση, από την οποία προήλθε το «χρυσό» γκολ του Δερβίση από το πρώτο δοκάρι, με ασίστ δια χειρός Γενηδουνιά.

Η Εθνική ομάδα βρέθηκε σε δυσχερή θέση σε συγκεκριμένο σημείο, όταν δηλαδή οι διαιτητές δεν είδαν καταφανέστατο επιθετικό φάουλ του Ταχούλ στον Γούνα, με τον Ισπανό να σκοράρει από τα 2μ. Παρόλα αυτά, η μπάλα γύρισε όπως έπρεπε, η Ελλάδα κέρδισε την αποβολή και έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη της πρεμιέρας.

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι οι παίκτες του Βλάχου συνέχισαν από το σημείο που το είχαν αφήσει πέρυσι, με μεγάλη δίψα για τη νίκη, πάθος και πανηγυρισμούς σε κάθε άμυνα και κάθε φορά που η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα.

Η Εθνική ομάδα είναι εδώ!


STATS

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 1-1, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ: Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Δελακάς 1, Δερβίσης 1, Φουντούλης 2, Καπότσης 1, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

Ισπανία: Πινέδο, Μουνιαρίθ, Ορτέγκα 1, Ντε Τόρο 1, Μπούστος 1, Μινγκέλ, Μπαρόζο, Εσπανιόλ, Ταχούλ 1, Φερνάντεζ, Μάλιαρακ 2, Γκουτιέρεζ 1, Μότος.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δευτέρα 17/07

Ισπανία – Ελλάδα 8-9

18:30 Σερβία – Νότια Αφρική

Τετάρτη 19/07

11:50 Νότια Αφρική – Ελλάδα

13:10 Ισπανία – Σερβία

Παρασκευή 21/07

10:30 Ισπανία – Νότια Αφρική

11:50 Σερβία – Ελλάδα


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ελλάδα 2

Σερβία 0

Νότια Αφρική 0

Ισπανία 0