Ολοκληρώνοντας την προσπάθεια της, στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη “Ντούνα Αρίνα” της Βουδαπέστης, η Ελληνική σκυτάλη ήρθε ενδέκατη, με επίδοση 3.16.92 στα 4Χ100 μ. ελεύθερο.

Για την ελληνική ομάδα, οι κολυμβητές που αγωνίστηκαν κατά σειρά ήταν οι: Απόστολος Χρήστου (49.36), Οδυσσέας Μελαδίνης (49.68), Χρήστος Καραντζής (50,04) και Κριστιάν Γκολομεέβ (47.87) κάνοντας ένα πολύ καλό χρόνο.

Λίγο μετά την κούρσα των 4Χ100 μ. στο ελεύθερο, ο Κριστιάν Γκολομεέβ δήλωσε:

«Περιμέναμε να πάμε πιο γρήγορα, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε. Κάναμε την προσπάθειά μας, θέλαμε πολύ τον τελικό, όπως και στους Ολυμπιακούς του Ρίο όπου πήραμε την 10η θέση και δεν τα καταφέραμε και τότε όπως θέλαμε. Συνεχίζουμε, έχουμε πολλές κούρσες μπροστά μας, ελπίζουμε σε μια επόμενη μεγάλη διοργάνωση να μπούμε σε τελικό. Θα δούμε αργότερα πως ακριβώς κολυμπήσαμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, εκτός από πρώτο κατοστάρι με τον Απόστολο Χρήστου που ήταν πρώτος, και πήγε αρκετά καλά. Είχαμε και μερικές ατυχίες. Λίγο η εκκίνηση του Χρήστου, ο Οδυσσέας Μελαδίνης είχε τη μέση του πριν το παγκόσμιο και έχασε μερικές προπονήσεις, με αποτέλεσμα να υστερήσουμε και εκεί λίγο. Αν ήμασταν σε τέλεια φυσική κατάσταση, πιστεύω θα μπορούσαμε να μπούμε τελικό και να κάνουμε και πανελλήνιο ρεκόρ. Εντάξει γι αυτό αγωνιζόμαστε. Διαφορετικά θα μας έβαζαν κατ ευθείαν στο βάθρο.»

Σχετικά με την εμπειρία στην «Ντούνα Αρίνα» τόνισε:

«Είναι πολύ ωραία πισίνα. Όλα είναι τέλεια οργανωμένα, μας αρέσει πάρα πολύ. Εντάξει πρώτη κούρσα ήταν. Να …ξεμπουκώσουμε λίγο, πρώτοι αγώνες ήταν και να έχουμε τις επόμενες ημέρες καλύτερη συνέχεια.»

Τέλος, όσον αφορά τα τρία ακόμη αγωνίσματα που έχει, δήλωσε:

«Ναι, 100 ελεύθερο,50 ελεύθερο, και 4χ100 μικτή… Στοχεύουμε περισσότερο στα 50 μ. ελεύθερο, το αγώνισμά μου.»

Με τη σειρά του και ο Οδυσσέας Μελαδίνης, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Να συγχαρώ πρώτα όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Νομίζω ότι ήταν στις δυνατότητές μας ο τελικός. Δεν τα καταφέραμε, αυτά έχει ο αθλητισμός, άλλες φορές θα είμαστε σε καλύτερη μέρα, άλλες σε άσχημη , συνεχίζουμε. Εγώ προσωπικά έχω το πενηντάρι. Ένας τραυματισμός με ταλαιπώρησε όλη τη χρονιά, ίσως γι αυτό να μην  μπόρεσα να δώσω το 100%….Τώρα ανέβηκα στον βατήρα μετά από ένα μήνα περίπου, για εκκίνηση… Συνεχίζουμε.»

Ενώ, τέλος, δήλωσε και ο Γιάννης Καραντζής:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά που κατέβαλαν. Προσωπικά έμεινα πολύ μακριά από τον καλό μου εαυτό… Η προσπάθεια συνεχίζεται.»

Όσον αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Δευτέρας:

Για τα πρωινά προκριματικά, προβλέπονται τρεις ελληνικές συμμετοχές.

Ξεκινάει η Νόρα Δράκου, η οποία θα αγωνιστεί στις 10:30 π.μ. στα 100 μ. ύπτιο, στην έκτη σειρά και στην 9η διαδρομή. Η συγκεκριμένη, με 1.01.27, έχει την 29η επίδοση ανάμεσα στις 59 αθλήτριες που θα διεκδικήσουν τη πρόκριση στους «16».

Επόμενος είναι ο Απόστολος Χρήστου, στον οποίο στηρίζονται και οι ελπίδες για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Ο Έλληνας αθλητής θα αγωνιστεί στις 10:47 π.μ., στα 100μ. ύπτιο, στην 4η σειρά και 3η διαδρομή. όσο για τον ημιτελικό, αυτός θα λάβει χώρα στις 19:36.  Μεταξύ των 50 συμμετεχόντων, ο Χρήστου έχει την 9η επίδοση, με 53.36.

Τελευταίος θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Δημητρίου, στις 11:18 π.μ., στα 200 μέτρα ελεύθερο, στην 4η σειρά και διαδρομή. Ανάμεσα στους 76 που συμμετέχουν, έχει την 42η επίδοση, με 1.49.30.