Την έβδομη θέση στον κόσμο κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του Σόλο αγωνίσματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 86.5328 βαθμούς στον τελικό και θα μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα αν οι κριτές δεν ήταν τόσο… Αυστηροί.

Η Πλατανιώτη με την έβδομη θέση ισοφάρισε τη δική της καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο αγώνισμα, καθώς και το 2013 είχε ολοκληρώσει στην 7η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά τη στιγμιαία ατυχία που είχε στο ξεκίνημα του προγράμματός της -όταν ήπιε νερό και έχασε για πολύ λίγο τον ρυθμό-, είχε μια πολύ καλή εκτέλεση συνολικά, ενώ στον τελικό μετείχαν οι 12 καλύτερες του Προκριματικού.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί, η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο με 95,2036 β., το ασημένιο πήρε η Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ με 93,6534 β. και το χάλκινο η Ουκρανή Άνα Βολόσινα με 91,9992 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Τελικού στο Τεχνικό Σόλο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το βράδυ του Σαββάτου (15/7), στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) αγωνίζονται στον Προκριματικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου οι Όλγα Κουργιαντάκη – Βασίλης Γκορτσιλάς. Είναι η πρώτη συμμετοχή ελληνικού Μικτού Ντουέτου στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων.