Παιχνίδι για να πάρει ψυχολογία ήταν αυτό με το Καζακστάν για την Εθνική ομάδα γυναικών, η οποία ξεμπούκωσε επιθετικά, επικρατώντας 19-5 με άνεση των αδύναμων αντιπάλων τους.

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Δ’ Ομίλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τώρα σειρά έχει το παιχνίδι που όλες οι παίκτριες της Ελλάδας είχαν σημειώσει με έντονο κόκκινο στο ημερολόγιο τους.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά, με στόχο την 1η ή τη 2η θέση του ομίλου, κάτι που θα γίνει γνωστό μετά την αναμέτρηση Ρωσία-Αυστραλία σήμερα.

Εξ αρχής τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση βρήκαν εύκολα δίχτυα, προεξάρχοντος της αρχηγού, Αλεξάνδρας Ασημάκη και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες.

Το αμυντικό ποσοστό της Ελλάδας στον παίκτη λιγότερο ήταν εξαιρετικό, καθώς η Εθνική δέχθηκε πολλές ποινές κατά, όμως αντεπεξήλθε άψογα.

Παράλληλα με τη νίκη η Εθνική εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου και απομένει να δει σε ποια θέση θα τερματίσει την Πέμπτη, ώστε να μάθει την αντίπαλη της στα χιαστί.


Οκτάλεπτα: 5-0, 4-2, 2-1, 6-2

ΕΛΛΑΔΑ: Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 1, Μανωλιουδάκη 3, Πλευρίτου Ε. 3, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χ.

Καζακστάν: Ακιλμπάεβα 2, Μιρζαμπέκοβα 2, Ρόγκα 1.

Photo Credits: Marcel Ter Bals