Ελλάδα-Αυστραλία 11-8!

H Εθνική ομάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση της τελευταίας τετραετίας και νίκησε την Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά με τρία γκολ διαφορά, παίρνοντας έτσι την πρώτη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Με απίστευτο πάθος, όμως πάνω από όλα μυαλό και υπομονή η Ελλάδα του Γιώργου Μορφέση κατάφερε όχι μόνο να επικρατήσει, αλλά να πάρει και τη διαφορά, με τις Ελληνίδες διεθνείς, μια προς μια, να καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στο νερό, αποδεικνύοντας ποιες είναι και ποιες ήταν πάντα…

Αμέσως μετά τη λήξη και με τα τελευταία δευτερόλεπτα να είναι δραματικά, καθώς δόθηκε επιθετικό φάουλ (λανθασμένα) και αλλαγή κατοχής (σωστή) για την Ελλάδα, τα κορίτσια πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη μεγάλη νίκη.

Το γκολ της Ιωάννας Χυδηριώτη, 2:15 πριν τη λήξη του αγώνα έδωσε για πρώτη φορά το «μαγικό» + 3 στην Εθνική ομάδα, η οποία το διατήρησε και πανηγύρισε μια επική πρόκριση.

Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της Εθνικής τα τελευταία έτη, με όλες τις παίκτριες να δείχνουν αυταπάρνηση και την Ελλάδα να πετυχαίνει μεγάλα γκολ, όμως το σημαντικότερο ήταν ότι έβγαζαν πάθος σε κάθε άμυνα.

Η Ελλάδα είχε 6/9 σε παίκτρια παραπάνω και 0/1 πέναλτι, ενώ η Αυστραλία 6/7 στον παραπάνω.

ΕΛΛΑΔΑ: Πλευρίτου Ελευθερία 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη 2, Ξενάκη 1, Αβραμίδου 1, Χυδηριώτη 1.

Αυστραλία: Γκόφερς 3, Μπάκλινκ 2, Χάλιγκαν 1, Γουέμπστερ 1, Μπίσοπ 1.

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 3-2, 3-1.