Η Mιρέια Μπελμόντε, στην οποία πρόσφατα  απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης ισπανίδας αθλήτριας των τελευταίων 50 ετών, αποτελεί τη μεγάλη απούσα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Royal Arena στην Κοπεγχάγη (Δανία).

Μετά από συνομιλία μας με μέλος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, η κοινή απόφαση της Μπελμόντε και του προπονητή της Fred Vernoux να αποσύρουν τη συμμετοχή της αθλήτριας, έγκειται στο γεγονός ότι  δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον κύκλο της προετοιμασίας της και προτιμά να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το 2018. Η συμμετοχή στην Κοπεγχάγη θα την έφερνε πίσω στον προγραμματισμό της για τις επόμενες διοργανώσεις.

Η Μιρέια έχει στην κατοχή της συνολικά 43 μετάλλια (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά). Τα 43 αυτά μετάλλια αντιπροσωπεύουν το 41% ​​των συνολικών μεταλλίων που κέρδισε η Ισπανία. Η επιδοσή της έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια μετά την «έκρηξη» της το 2012, όταν πήρε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: η Μιρέια έχει 29 από τα 48 Ισπανικά μετάλλια(60%).