Νέο φιλικό παιχνίδι περιελάμβανε η τρίτη μέρα της κοινής προετοιμασίας του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού με την Ισπανική Μπαρτσελονέτα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Ούτε σε αυτή την αναμέτρηση κρατήθηκε σκορ ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας, με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να βλέπει σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας μια εβδομάδα πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν. Οι δυο ομάδες ολοκληρώνουν την κοινή προετοιμασία τους την Πέμπτη με πρωινή προπόνηση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Κάθε χρόνο επιδιώκουμε, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, να έχουμε μια δυνατή προετοιμασία. Τα τελευταία δυο χρόνια είχαμε κάνει με τη Ρέκο και φέτος συμφωνήσαμε να κάνουμε μαζί με την Μπαρτσελονέτα. Αυτό μας δίνει για τρεις μέρες, δυνατά φιλικά παιχνίδια, σε επίπεδο προπόνησης φυσικά αλλά σε υψηλό ρυθμό, κάτι που δεν μπορούμε να το κάνουμε στην Ελλάδα με καμία ομάδα. Όλες οι ομάδες του επιπέδου μας κάνουν αυτές τις μέρες κοινές προετοιμασίες που τους βοηθάνε να μπούνε σε καλύτερο ρυθμό, εν όψει της έναρξης του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν κλείσαμε αυτή την προετοιμασία δεν ξέραμε ότι θα έχουμε πρόβλημα με το κολυμβητήριο. Κάθε χρόνο μέσα Σεπτέμβρη, το αργότερο τέλη του μήνα έχουμε το Παπαστράτειο και υπολόγιζα ότι οι προπονήσεις θα γίνουν εκεί. Δυστυχώς τα πράγματα αλλάξανε, δεν μπορούσαμε όμως να ακυρώσουμε κάτι και κάναμε αγώνα δρόμου να μπορέσουμε να έχουμε αυτές τις τρεις μέρες χώρο σωστό για να προπονηθούμε. Το κολυμβητήριο του Αλίμου μας το παραχώρησε ο Δήμος Αλίμου, η διοίκηση του κολυμβητηρίου και ο Υδραϊκός, γιατί κολυμπάμε στην ώρα του και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί χωρίς τη συμβολή τους δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στο κάλεσμα που κάναμε στην Μπαρτσελονέτα. Αγωνιστικά για εμάς είναι σημαντικό που έχει μείνει η ομάδα ίδια και αυτό επιδιώξαμε με τη Διοίκηση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Η ομοιογένεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και θα βασιστούμε και σε αυτό το στοιχείο όπως και η Μπαρτσελονέτα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΜπαρτσελονέταJesus Martin, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης.  Είναι πολύ ισχυρή ομάδα και ιδανική για δυνατή προπόνηση και προετοιμασία λίγες μέρες πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων. Έχουμε ακόμα δυο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για τον πρώτο αγώνα. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και εμείς είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Δεν θα είναι εύκολο να προκριθούμε στο Final-8. Είναι σημαντικό να είμαστε στις πρώτες τέσσερις ομάδες του ομίλου. Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία μέχρι τώρα, είναι οι ίδιοι παίκτες με πέρυσι, είναι σημαντικό που είμαστε η ίδια ομάδα αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολο και πρέπει να είμαστε δυνατοί σε όλους τους αγώνες».

Facebook Comments