Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του τόσο για την τεράστια νίκη της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Ανδρών επί της Ουγγαρίας (10-9) στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και για την πολύ καλή εμφάνιση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:“Έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ήμασταν. Διαχειριστήκαμε σωστά τις ευκαιρίες και είχαμε το σθένος ότι θα μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Μια τέτοια νίκη είναι μεγάλη από μόνη της αφού είναι απέναντι στην Ουγγαρία αλλά και σε πρεμιέρα Ολυμπιακών Αγώνων.

Στόχος είναι η τετράδα του ομίλου και αυτοί οι τρεις βαθμοί μας δίνουν ένα μαξιλαράκι. Είναι πολλά τα παιχνίδια και πρέπει να μείνουμε στον στόχο. Μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Ας πάμε όμως στο επόμενο που είναι με την Ιταλία”.

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης τόνισε: Σε ένα ολυμπιακό τουρνουά, το να παίρνεις μια νίκη επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου είναι σημαντικό και για την ψυχολογία, καθώς δείχνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα. Τίποτα παραπάνω, όμως και φυσικά οι τρεις βαθμοί. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ώστε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο που είναι η είσοδος στην 8άδα και τα νοκ άουτ παιχνίδια και μετά βήμα βήμα. Ήδη κοιτάμε το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία”. 

Ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς δήλωσε: “Σίγουρα ήταν μια σπουδαία νίκη επί μιας μεγάλης αντιπάλου, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και συνεχίζουμε. Τα σουτ των Ούγγρων ήταν το ίδιο δυνατά όπως πάντα, αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα”.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος είπε: “Ήταν η πρώτη μας νίκη επί της Ουγγαρίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όμως την αφήνουμε πίσω και στρέφουμε το βλέμμα στους Ιταλούς, τον επόμενο αντίπαλο”.

Facebook Comments