Ο αθλητισμός είναι ίσως το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο, ή σίγουρα ένα από το πιο όμορφα. Σίγουρα είναι το πιο απλό και το πιο σύνθετο ταυτόχρονα. Η επιτυχία με την αποτυχία χωρίζονται από μερικά δευτερόλεπτα και όταν μιλάμε για κολυμβητικές κούρσες, χωρίζονται από μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Πόση σκληρή δουλειά πόσες ατελείωτες ώρες περνάει ο κάθε ο αθλητής σκεπτόμενος την πίεση στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθει ώστε το σώμα του να μπορέσει να απελευθερωθεί και να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του.

Μία κούρσα, μία τρελή κούρσα για την ακρίβεια και ένα ακόμα πιο τρελό ρεκόρ. Αυτή είναι η σημερινή ιστορία, ή ακόμα καλύτερα το κατόρθωμα της Άριαρν Τίτμους. Η Αυστραλέζα κολυμβήτρια έκανε μία μυθική κούρσα στα 400μ freestyle και έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 3:56.40. «Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε» είχε δηλώσει ο θρυλικός Μίκαελ Σουμάχερ κάποτε. Η Τίτμους δεν μπορούσε ούτε η ίδια να συνειδητοποιήσει τι κούρσα πραγματοποίησε στο τέλος. Δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι έκανε χρόνο καλύτερο από το 3:56.46 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ, της Κέιτι Λεντέκι που πραγματοποίησε το 2016.

Η 21χρονη κολυμβήτρια το απόγευμα της Κυριακής 22/05 στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Αδελαϊδα πραγματοποίησε αρχικά πάρα πολύ καλές επιδόσεις στα 200μ πλησιάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ ωστόσο κράτησε το καλό για τη συνέχεια… Όταν έφτασε λοιπόν η ώρα των 400μ η Τίτμους έκανε την «κούρσα της ζωής της»! Ήταν 0,23 δευτερόλεπτα γρηγορότερη από τη μέρα που κολύμπησε για να κερδίσει τη Ledecky στο εμβληματικό τους rumble στην πισίνα του Τόκιο πέρυσι. Και για να βάλουμε τα πράγματα σε ακόμα μεγαλύτερη προοπτική, το μόνο άτομο πριν από αυτό που έσπασε ποτέ Παγκόσμιο Ρεκόρ Λεντέκι ήταν η Κέιτι Λεντέκι.

Για να καταλάβουμε και εμείς ακόμα το μέγεθος αυτού που κατάφερε η Τίτμους θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι και τι είναι η Κέιτι Λεντέκι. Μιλάμε για τη σπουδαιότερη κολυμβήτρια παγκοσμίως. Η 25χρονη Αμερικανίδα στην καριέρα της έχει 14 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ. Από τα 16 της χρόνια μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να διαλύει τα χρονόμετρα σε όλα τα στιλ κολύμβησης τα οποία έχει αγωνιστεί.

Ναι λοιπόν…αυτής της αθλήτριας το ρεκόρ κατέρριψε η Άριαρν Τίτμους. Για αυτό και στο τέλος στις δηλώσεις της το πρόσωπο της έλαμπε από χαρά αλλά και η ταπεινότητα στα λόγια της ήταν μοναδική «Είναι απίστευτο και μόνο το γεγονός ότι εγώ μπορώ να μπω στην ίδια συζήτηση με την Κέιτι, είναι απόλυτη τιμή για εμένα. Κατά τη γνώμη μου είναι η κορυφαία κολυμβήτρια όλων των εποχών. Δε μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στην ίδια συζήτηση με εκείνη, είναι στο κορυφαίο επίπεδο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Αυτά που έχει κάνει στην κολύμβηση είναι ασύλληπτα».

Στη συνέχεια δήλωσε χαμογελαστά πλήρως ανακουφισμένη για το ρεκόρ της και την απόδοση της: «Το ωραίο είναι ότι τώρα όλοι θα σταματήσουν να με ρωτάνε πότε θα σπάσω και εγώ ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ. Δεν έχω υπάρξει πιο χαρούμενη στη ζωή μου. Νομίζω ότι αυτό βγαίνει και στην πισίνα. Έχω σταματήσει να πιέζω τον εαυτό μου όπως συνήθιζα να κάνω και έχω απελευθερωθεί πλήρως. Το μυστικό για να κολυμπάς καλά είναι να μην έχεις καθόλου φόβο μέσα σου. Έτσι έκανα από τη μέρα που εντάχθηκα στην Εθνική Ομάδα όταν ήμουν 16 χρονών».

Το πρώτο μεγάλο όνειρο λοιπόν για την νεαρή κολυμβήτρια από την Αυστραλία έγινε πραγματικότητα. «σπάζοντας» για την ώρα τουλάχιστον το…μονοπώλιο των ρεκόρ της Λεντέκι, δείχνοντας το δρόμο σε όλους όσους ονειρεύονται.

Απολαύστε το ρεκόρ της Άριαρν Τίτμους.

 

Facebook Comments