Κόλαφος ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην απολογιστική του Συνέντευξη Τύπου για το εντυπωσιακό τριήμερο που προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε στάση στην Αθήνα, σε ένα άκρως επιτυχημένο εγχείρημα.

Και αφού ο κύριος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε άπαντες για τη συνεισφορά τους και εξήρε τα θετικά και οφέλη, η συζήτηση οδηγήθηκε στα αρνητικά. Και εκεί δεν μάσησε τα λόγια του. «Θα προτρέψω τους αθλητές των Εθνικών μας ομάδων υδατοσφαίρισης να μην μιλούν στη δημόσια τηλεόραση» τόνισε και εξήγησε παρακάτω.

Ξεκίνησε λέγοντας πως μία τέτοια εβδομάδα είχε και τον οικονομικό της φόρτο, ο οποίος δεν ήταν μικρός.

«Απευθυνθήκαμε στην περιφέρεια όμως στο τέλος το γύρισαν στο… Καλαματιανό. Το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν και στις επτά διοργανώσεις, μας έδωσαν μηδέν ευρώ. Ενώ για άλλες Ομοσπονδίες ξοδεύουν εκατομμύρια.

Σημαντικό κομμάτι σε ένα τέτοιο εγχείρημα είναι η τηλεοπτική κάλυψη, βασικό σκέλος. Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπορούσε να μην έχει τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι όπως παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ το υλικό ήταν εντυπωσιακό. Και αυτό οφείλεται στην τεχνογνωσία των τεχνικών και οφείλουμε να το πούμε και να το τονίσουμε.

Εκ της διοίκησης όμως, ειπώθηκε ότι η κολύμβηση δεν πουλάει. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Αποφασίστηκε να δοθούν οι διοργανώσεις των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων των 2029 και 2031. Σε ποια άλλη Παγκόσμια Ομοσπονδία ισχύει αυτό; Πουθενά. 150 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η κάθε μία. Βέβαια σε εμάς θα κόστιζε πολύ λιγότερο αλλά ποιος θα μας δώσει τα λεφτά; Εκτός των άλλων από τα εισιτήρια που έχουν δοθεί μέχρι τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, το 90% των πρωινών προκριματικών έχει πουληθεί.

Επειδή λοιπόν η τηλεοπτική κάλυψη ήταν άκρως σημαντική, απευθυνθήκαμε στη Δημόσια Τηλεόραση. Η απάντηση που λάβαμε είναι πως για να το αναλάβει, θέλει 33.770,16 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα με deadline. Σήμερα σας το λέμε, αύριο θέλουμε απάντηση, ήταν αυτό που ακούσαμε. Έπρεπε να βρούμε τα χρήματα. Ή να κόψουμε χρήματα από όσους έχουν προκριθεί ή από όσους πηγαίνουν για προκριθούν. Και λυπάμαι που το λέω αλλά κόψαμε τα χρήματα της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών. Τους ασημένιους Ολυμπιονίκες και πρέπει να πάω με το Γιώργο Αφρουδάκη να απολογηθούμε. Αυτό είναι μια μεγάλη ντροπή. Αυτό που μας έκανε η δημόσια τηλεόραση είναι μια μεγάλη ντροπή.

«Θα προτρέψω τους πολίστες μας να μην μιλούν στην ΕΡΤ»

Οι προτεραιότητές μας είναι η μεγαλύτερη προβολή των αθλητών μας. Αρνήθηκε η δημόσια τηλεόραση να δείξει τους αθλητές μας. Είναι δηλαδή καλύτερο να δείξουμε την ανάπτυξη του μεταξοσκώληκα ή να δείχνουμε και να προβάλουμε όσους περνούν ένα χρόνο από την Ελλάδα με εκατομμύρια, Λιθουανούς, Αμερικάνους και Σέρβους και όχι τον Χρήστου, τη Ντουνουνάκη, τον Γκολομέεβ, τον Φουντούλη, την Πλατανιώτη;

Ευτυχώς δέχτηκαν να τους δώσουμε σε τρεις δόσεις και πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες. Η ΕΡΤ δεν δείχνει για τους δικούς της λόγους το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισής. Ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Με αθλητές που θα βρίσκονται στην Ολυμπιάδα, υψηλού επιπέδου. Ένα προϊόν από τα καλύτερα της γηραιάς ηπείρου. Σίγουρα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις. Και για δικούς της σκοπούς δεν το προβάλει. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τους πρωταγωνιστές μας. Θα προτρέψω να μην μιλούν στη Δημόσια τηλεόραση.

Μία φορά μετά το Τόκιο έχει δείξει τους ασημένιους Ολυμπιονίκες. Μία μόνο ενώ αν δουν κάποιον πιτσιρικά να περνάει από έξω και να μπιστάει μια μπάλα, θα τον φωνάξουν μέσα για να ασχοληθούν με αυτόν» τόνισε ρητά και απερίφραστα.