Αστέριος-Στέλιος Δαλδογιάννης: Ανακοίνωσε το αντίο του από την ενεργό δράση

Τίτλους τέλους σε μία καριέρα 13 ετών στην αγωνιστική κολύμβηση αποφάσισε να δώσει ο Αστέριος-Στέλιος Δαλδογιάννης όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

by Μάνος Φυρογένης

Το δικό του αντίο μετά από 13 χρόνια αποφάσισε να πει ο Αστέριος-Στέλιος Δαλδογιάννης, ο Έλληνας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος ανήκει στους υπεραθλητές εκείνους της μαραθώνιας κολύμβησης.

Ένας νέος άνθρωπος που μεγάλωσε μέσα στο νερό, πίστεψε στον εαυτό του, δούλεψε πολύ σκληρά και κυνήγησε τα όνειρά του. Κάποια τα έκανε πράξη, τους έδωσε μορφή κάποια άλλα – όσο κι αν προσπάθησε – δεν τα κατάφερε. Ο Έλληνας ενημέρωσε για την απόφαση που πήρε με μία μακροσκελή ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, κάνοντας ταυτοχρόνως έναν μίνι απολογισμό και μοιράζοντας ευχαριστίες.

Όταν ο αθλητισμός κυλά στις φλέβες σου, δεν τον απαρνείσαι έτσι απλά και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και ο Αστέριος-Στέλιος Δαλδογιάννης υπό άλλη σκοπιά πλέον.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση:

Αυτή η ανάρτηση σηματοδοτεί την επίσημη ανακοίνωση της απόφασής μου να αποσυρθώ από την αγωνιστική κολύμβηση.

Τα τελευταία 13 χρόνια, η αγωνιστική κολύμβηση ήταν το επίκεντρο της ζωής μου και η αγάπη μου για το άθλημα ήταν το κίνητρό μου, η ορμή μου προς την επιτυχία και ο λόγος για συνεχή βελτίωση.

Αυτά τα χρόνια σημαδεύτηκαν από επιτυχίες και δυσάρεστες στιγμές, ευτυχία και απογοήτευση, νίκες και ήττες, για τις οποίες είμαι είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων. Από ένας νεαρός αθλητής που μετά βίας πληρούσε τα χρονικά όρια ως εκπρόσωπος των ηλικιακών κατηγοριών, έχω προχωρήσει στην εκπροσώπηση της Ελλάδας και σε παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

Αυτό το ταξίδι τροφοδοτήθηκε από ένα ακλόνητο πάθος και αποφασιστικότητα, ακόμα και όταν αντιμετώπιζα αντιξοότητες, ακόμα και όταν οι περιστάσεις ή οι άνθρωποι ήταν εναντίον μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε αυτό το ταξίδι: την οικογένειά μου, τους φίλους, τους συναθλητές μου, τους προπονητές και τα μέλη του προσωπικού. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ομάδα μου, τον Α.Σ. ΠΑΟΚ / ΠΑΟΚ Αθλητικός Όμιλος, η μοναδική ομάδα που εκπροσώπησα σε εθνικό επίπεδο, γιατί με βοήθησε να αποκτήσω αναγνώριση και να κάνω ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Σπύρο Γιαννιώτη για την υποστήριξή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ευχαριστώ ειλικρινά την Arena Greece που είναι δικός μου πιστός χορηγός από το 2017. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το Loughborough Swimming και τον Andi Manley που διέκριναν τις δυνατότητές μου και ενίσχυσαν την απόδοσή μου για τέσσερα χρόνια αφοσιωμένης σκληρής δουλειάς.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω ζήσει απίστευτες στιγμές, δημιούργησα ευκαιρίες και κατάφερα να δημιουργήσω μόνιμες αναμνήσεις. Όπως η εκπροσώπηση της χώρας μου στην παγκόσμια σκηνή, η 15η θέση στον κόσμο στα 25 χιλιόμετρα και η 25η στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης, η ανάδειξή μου ως πρωταθλητής Ελλάδας σε επίπεδο ανδρών και νέων στα 1500 ελεύθερο και στο Open Water, η κατάρριψη ενός Εθνικού Ρεκόρ ανδρών, οι σπουδές μου σε παγκόσμιο κορυφαίο πανεπιστήμιο, δημιουργώντας ισόβιες φιλίες αλλά το πιο σημαντικό, το κολύμπι με έκανε να ….σκάψω βαθιά μέσα μου και να βρω τον πυρήνα της ύπαρξής μου. Κάτι που μπορεί να προκύψει μόνο από υψηλές μορφές τέχνης όπως ο αγωνιστικός αθλητισμός.

Η σεζόν που πέρασε δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Η μάχη με τον ιό Epstein-Barr για πάνω από 6 μήνες και μια μερική ρήξη τένοντα του υπερακανθίου επηρέασαν σημαντικά την απόδοσή μου. Παρά αυτές τις προκλήσεις, κατάφερα να προκριθώ στον αγώνα των Ολυμπιακών προκριματικών, αν και η απόδοσή μου δεν αντανακλούσε τις δυνατότητές μου.

Φεύγω από την κολύμβηση με γλυκόπικρη αίσθηση, καθώς δεν πέτυχα το παιδικό μου όνειρο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γεμάτος με αξέχαστες εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, στόχος μου είναι να παραμείνω ασχολούμενος με τον αθλητισμό και να δημιουργήσω ευκαιρίες για νεότερους αθλητές. Φιλοδοξώ να δημιουργήσω περιβάλλοντα όπου νέοι, αποφασισμένοι αθλητές μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, ένα μονοπάτι που έπρεπε να πλοηγηθώ μόνος μου για να φτάσω τις δυνατότητές μου.

Όπως λέει και η παροιμία, «Δεν μπορείς να κολυμπήσεις προς νέους ορίζοντες αν δεν έχεις το θάρρος να χάσεις την ακτή από τα μάτια σου». Λοιπόν, αντίο στην κολύμβηση.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA