Το είπε και το έκανε! Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ ανεβαίνει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ως δευτεραθλητής Ευρώπης στα 50μ. ελεύθερο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο ταχύτερος σπρίντερ της χώρας μας, διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ καθώς έκανε 21.44 (!) και κατέκτησε πανηγυρικά το ασημένιο μετάλλιο στη Γλασκώβη!

Ο Γκολομέεβ ήταν «τυφώνας» και κολύμπησε απίστευτα γρήγορα επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και μένοντας πίσω μόνο από τον εκπληκτικό Βρετανό Μπεν Πράουντ (21.34).

Ο 25χρονος κολυμβητής του Εθνικού μετρούσε μέχρι σήμερα πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (50μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, 50μ. πεταλούδα φέτος, 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική το 2016), δεν πτοήθηκε όμως, συνέχισε να προσπαθεί και δικαιώθηκε επιτέλους σήμερα, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιό της στη Γλασκόβη, μετά το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο.

Πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή τερμάτισαν ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68 και ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ με 21.74, που είχαν προκριθεί με τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Γενικά, οι περισσότεροι φιναλίστ πήγαν πιο αργά σε σχέση με τον ημιτελικό, όμως ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν τόσο αποφασισμένος που έκανε νέο ρεκόρ και ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του τελικού.

Facebook Comments