Το Ασημένιο μετάλλιο και μαζί την 2η Θέση κατέκτησε η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στην Νετάνια του Ισραήλ. Οι Ελληνίδες πάλεψαν να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου αλλά δεν τα καταφέραν, με την Ισπανία να επικρατεί με 10-5.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους αγωνιστική μέρα, ωστόσο η περηφάνεια όλης της Ελλάδας για αυτά τα κορίτσια και τις προπονήτριές τους δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα του τελικού! Η ομάδα στάθηκε άτυχη, δεν πήρε ορισμένα σημαντικά σφυρίγματα και το επιμέρους 5-1 στο 1ο οκτάλεπτο, σίγουρα κλόνισε τις Ελληνίδες. Η Εθνική μας έφτασε ως την κορυφή του κόσμου, στέφθηκε «δευτεραθλήτρια» και αναμφίβολα οι ασημένιες νέες γυναίκες του σήμερα, θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις του αύριο!

Η ελληνική αποστολή καταφθάνει αύριο Κυριακή 17/10 στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στις 20:30, φέρνοντας μαζί το 6ο μετάλλιο για την Ελλάδα φέτος στην υδατοσφαίριση, συγκεκριμένα το 4ο ασημένιο!

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 5 – 10 

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου, Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσιμπρή, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα

ΙΣΠΑΝΙΑ (Τζόρντι Βαλς Ναρτ): Χιμένεθ Πέρεθ, Καρντόνα Κος, Γκόμεζ Ντε Λα Πουέντε, Ρουίθ Αρ. 3, Νόγκ, Πέρεθ Βίβας, Φάρρε 1, Πρατς Ροντρίγκεθ, Καμαρένια 1, Καμύ Αμόρο 3, Ρουίθ Ελ. 2, Παλάσιο