Με τα ασημένια παγκόσμια μετάλλια στο στήθος και περισσή περηφάνια επέστρεψαν την Τρίτη (9/8) το μεσημέρι από το Βελιγράδι τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, καμαρώνοντας για τη νέα μεγάλη διάκριση των υποδομών του αθλήματος.

Στο αεροδρόμιο τους επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, με ανθοδέσμες, χειροκροτήματα και επευφημίες οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και απλοί φίλαθλοι. Μαζί με την αποστολή επέστρεψε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Από πλευράς ΚΟΕ την αποστολή υποδέχθηκαν το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη έφορος πόλο Γυναικών Εύη Μωραϊτίδου, ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος, η ομοσπονδιακή προπονήτρια των Γυναικών Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος.

Στην αποστολή ήταν οι εξής 13 πολίστριες: Δέσποινα Ανδρεάδη, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Μαρία Καραγιάννη, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Διονυσία Κουρέτα, Βασιλική Λασκαρίδου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Νεφέλη Χαλδαίου. Μαζί τους η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, η συνεργάτης Κατερίνα Οικονομοπούλου, ο φυσιοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου, η διεθνής διαιτητής Ναταλία Μαρκοπούλου και ο αρχηγός αποστολής, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ακολουθούν οι δηλώσεις πρωταγωνιστριών, προπονητών και παραγόντων:

Φωτεινή Τριχά (αρχηγός και MVP διοργάνωσης): “Είμαστε πολύ περήφανες και χαρούμενες που ανεβάσαμε την Ελλάδα ψηλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Παλέψαμε για άλλη μια φορά με όλες μας τις δυνάμεις, όπως άλλωστε δεν «ξεχνάμε» ποτέ να κάνουμε. Έχουμε, βέβαια και μια γλυκόπικρη γεύση για τον τελικό με τις ΗΠΑ. Όμως, επειδή ο καθένας ξεχωριστά (απ’ όσους απαρτίζουν αυτή την ομάδα) δίνει τον καλύτερο του εαυτό κάθε στιγμή, ανυψώνεται η στάθμη της χαράς που νιώθουμε. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν, είτε βρίσκονται μακριά είτε κοντά. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε, να δουλεύουμε και να ονειρευόμαστε… και ως γνωστόν, τα όνειρα είναι για να μας ξυπνάνε”.

 

Σοφία Τορνάρου: “Είμαστε πολύ χαρούμενες. Θέλαμε χρυσό, αλλά νομίζω μόλις συνειδητοποιήσαμε τι έχουμε καταφέρει η χαρά και η περηφάνια έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Μένουμε προσγειωμένες και συγκεντρωμένες για να φέρουμε κι άλλες διακρίσεις στο μέλλον. Η ομάδα αυτή έχει πολύ ταλέντο και είναι δεμένη σαν γροθιά”.

 

Διονυσία Κουρέτα: “Είμαστε πολύ περήφανες που για άλλη μια φορά καταφέραμε να ανεβάσουμε τη χώρα μας σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μας, αλλά και οι προσπάθειες όλων όσων μας στήριξαν, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη για δουλειά ώστε να συνεχιστούν οι διακρίσεις και στο μέλλον”.

 

Χριστίνα Σιούτη: “Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια. Τη θέλαμε πολύ αυτή τη διάκριση και την πετύχαμε. Το αξίζαμε. Το μυστικό, εκτός από το ταλέντο, είναι πως είμαστε πολύ δεμένες ως ομάδα από πολύ μικρές. Στόχος απώτερος είναι να διεκδικήσουμε Ολυμπιακό μετάλλιο”.

 

Εύη Μωραϊτίδου (μέλος ΔΣ ΚΟΕ): “Συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής. Μας έχουν “κακομάθει” τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς επιτυχίες. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Διαθέτουν πολύ ταλέντο, το μέλλον τους ανήκει”.

 

Ευτυχία Καραγιάννη (ομοσπονδιακή τεχνικός): “Είναι μια πολύ καλή φουρνιά αθλητριών με τεράστιες δυνατότητες, που πρέπει να προσεχθούν και να τις διαχειριστούμε σωστά, ώστε να έχουν ανάλογη εξέλιξη και να φέρουν τεράστιες διακρίσεις και στο μέλλον. Το επιθετικό ταλέντο, αλλά και η άμυνα, μας έφερε το μετάλλιο και στις λεπτομέρειες χάθηκε το χρυσό, από μια ομάδα ισάξιά μας, που την είχαμε νικήσει στον Όμιλο. Ένα κράμμα από τις παίκτριες αυτής της φουρνιάς συν κάποιες μεγαλύτερες, ναι, μπορούν να προκριθούν στο κοντινό μέλλον σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να φέρουν διάκριση σε αυτούς, κάτι που αποτελεί το μεγάλο όραμα μετά το 2004. Πλέον, ξεκουραζόμαστε και στη συνέχεια προγραμματίζουμε την προετοιμασία για τις μεγάλες διοργανώσεις της επόμενης σεζόν όπου επίσης είναι υψηλοί οι στόχοι για Νέες Γυναίκες και Νεάνιδες”.

 

Δημήτρης Κύρκος (υπεύθυνος έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών: “Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την εξαιρετική παρουσία και τη διάκριση που μας γέμισε χαρά και περηφάνια. Κρατάμε το χαμόγελο και τη χαρά των κοριτσιών και συνεχίζουμε για ό,τι καλύτερο, που πάντα είναι μπροστά.ναι μπροστά.

Πηγή: Koe.org.gr