Απόστολος Σίσκος: «Μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση και το Ολυμπιακό όριο»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2022 στη Λίμα του Περού όπου φιλοξενήθηκε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων, ο Απόστολος Σίσκος προκρίθηκε και αγωνίσθηκε σε δυο τελικούς εκεί όπου άγγιξε το μετάλλιο στα 200μ ύπτιο (4ος) και τερμάτισε 7ος στα 100μ ύπτιο, κάνοντας κούρσες κάτω από τα 56 δευτερόλεπτα. Ο πρωταθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης είχε αγωνισθεί νωρίτερα το καλοκαίρι και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών στη Ρώμη. Μια «γεμάτη» χρονιά, που θέλει να την ξεπεράσει σε αυτή που μόλις ξεκίνησε.

Και ξεκίνησε με ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 200μ ύπτιο (1:57.94), στο διεθνές μίτινγκ «Αλεξάνδρεια», που διεξήχθη στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Μια επίδοση που του…έδωσε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο εφήβων αλλά και για το Παγκόσμιο ανδρών στην Φουκουόκα. Η εμφάνισή του στην πόλη του, τον χαροποίησε ιδιαίτερα και όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:«Είχα βάλει κάποιους στόχους πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Πρώτον να επιβεβαιώσω τα όρια για τα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο εφήβων και δεύτερον να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε όλες τις κούρσες καθώς είμαστε σε μια περίοδο που δουλεύουμε αρκετά σκληρά χωρίς να είμαστε έτοιμοι όμως. Μπορώ να πω ότι τα αποτέλεσμα που ήρθαν δεν τα περίμενα αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτές τις επιδόσεις. Το 1:57.94 στα 200μ ύπτιο το οποίο αποτελεί όριο και για το πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο εφήβων αλλά και για το Παγκόσμιο ανδρών στην Φουκουόκα. Ταυτόχρονα και ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία μου. Επίσης είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και για την κούρσα στα 200μ πεταλούδα που πέτυχα επίδοση 1:59.41 καθώς επιβεβαίωσα όρια για πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και σε αυτό το αγώνισμα».

Όσο για τους φετινούς του στόχους: «Να καταφέρω ότι δεν πέτυχα πέρσι, ένα μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση και να κυνηγήσω αρκετά το Ολυμπιακό όριο».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA