Απόστολος Σίσκος: Κολυμπώντας προς το… Harvard!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ξεχώρισε και έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ο Απόστολος Σίσκος!

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής κολύμβησης στο ιστορικότερο και πιο διάσημο πανεπιστήμιο της Αμερικής! Ο νεαρός «αστέρας» του υγρού στίβου, ανερχόμενος πρωταθλητής των μεγάλων κατηγοριών και παράλληλα άριστος μαθητής. Απόστολος Σίσκος έγινε δεκτός στο ξακουστό Harvard University και μετά το καλοκαίρι του 2023 θα αγωνίζεται για τους Harvard Crimson στην Ivy League (D1 στην NCAA)!


Ο Σίσκος επιλέχθηκε από τον Head Coach του κολυμβητικού προγράμματος του Harvard Kevin Tyrrell -ο οποίος έχει θητεύσει με μεγάλη επιτυχία και στην Εθνική Αμερικής- προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να συνεχίσει την κυριαρχία της στην Ivy League, όπου μετρούσε τέσσερις σερί τίτλους, από το 2016 έως το 2020, πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Covid19!

Ο έμπειρος τεχνικός εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις του κολυμβητή του Άρη, που θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων στη Ρώμη στα 200μ ύπτιο, όντας ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής του τελικού και έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές κούρσες του στο πρόσφατο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ελλάδας, αγγίζοντας το όριο για το Πανευρωπαϊκό Αντρών στο ίδιο αγώνισμα!

Δίπλα στον Tyller αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της εξέλιξης, καθώς είναι ο προπονητής που ανέδειξε -μεταξύ άλλων- τους Dean Farris και Brennan Novak!

Παρ’ όλα αυτά, ο Σίσκος δεν θα ήταν εύκολο να γίνει αποδεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο αν δε συνδύαζε ένα εξίσου εντυπωσιακό ακαδημαϊκό προφίλ, αφού ειδικά τα πανεπιστήμια της Ivy League δίνουν εξίσου μεγάλη βαρύτητα στους δύο τομείς!

Ο έφηβος κολυμβητής θα σπουδάσει στον τομέα που επιθυμεί (του αρέσουν οι θετικές επιστήμες) σε ένα πανεπιστήμιο που το πτυχίο του έχει παγκόσμια δυναμική!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA