Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής (26/1) στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας το 1ο διεθνές τουρνουά κολύμβησης «Απ. Παύλος», που διοργανώνεται από κοινού από το ΝΟ Καβάλας και τον ΟΘΑ Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Πρόκειται για τους πρώτους αγώνες διεθνούς επιπέδου που διοργανώνονται από τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, που αξιοποιούν τόσο την τεχνογνωσία που απέκτησαν από τις διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης παρόμοιου επιπέδου που φιλοξενήθηκαν πέρσι στην Καβάλα, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζει το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, όσο και τις καταπληκτικές εγκαταστάσεις κλειστού της Καβάλας!

Στις 4.30 η επίσημη έναρξη

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, δεν περιελάμβανε πολλά αγωνίσματα, γι’ αυτό και ο κόσμος στις κερκίδες δεν ξεπερνούσε τους 500, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο κολυμβητήριο είχαν την ευκαιρία να δουν να αγωνίζονται ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής κολύμβησης όπως η Αραούζου, ο Νέγρης, η Βουρνά αλλά και ο Αρνιακός (γιος του γνωστού μετεωρολόγου) που θεωρείται διάδοχος του Γιαννιώτη. Η… δράση στο τουρνουά «Απ. Παύλος» θα κορυφωθεί το Σάββατο (27/1) όπου το πρωί θα υπάρχουν πολλοί προκριματικοί, ενώ το απόγευμα είναι γεμάτο με τελικούς. Η επίσημη τελετή έναρξης της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, που όλοι στην Καβάλα φιλοδοξούν να γίνει θεσμός, προγραμματίζεται για τις 4.30 στην οποία θα παραβρεθεί και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΦΝΦ κ. Στέφανος.

Με το… φανελάκι

Οι περισσότερες από τις αποστολές που θα συμμετέχουν στους αγώνες έχουν ήδη καταφθάσει στην Καβάλα και οι πρώτες εντυπώσεις τους είναι θετικότατες από την διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ορισμένοι από τους Έλληνες πρωταθλητές παρατηρούσαν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στο κολυμβητήριο της Καβάλας φορώντας μόνο το φανελάκι τους, λόγω της πολύ καλής θέρμανσης που υπάρχουν, κάτι που ούτε καν διανοούνται να το κάνουν στα κολυμβητήρια στην Αθήνα…

Πηγή:kavalapost