Απόστολος Παπαστάμος: «Να κυνηγήσω τους μεγάλους στόχους του καλοκαιριού»

by Aquafeed 24

Ο Απόστολος Παπαστάμος ήταν από τους πρωταγωνιστές των Χειμερινών Αγώνων ΟΠΕΝ που διεξήχθησαν από 25-27/2 στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Ο πρωταθλητής του ΟΣΦΠ, πέτυχε να «πιάσει» το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης στα 200μ. μικτής ατομικής με χρόνο 2:00.75, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 200μ. πεταλούδας, και στα 400μ. μικτής ατομικής: «Πιστεύω ότι το πρόσημο από τους Χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ είναι θετικό. Ήταν ένα δυνατό τεστ προτού αρχίσει η προετοιμασία για τις μεγάλες καλοκαιρινές διοργανώσεις», αναφέρει ο Παπαστάμος στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ

«Η προετοιμασία μέχρι στιγμής κυλάει ομαλά-προσθέτει.. Ήταν ένας χειμώνας μεταβατικός μετά τους περυσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες,  σε έναν καινούργιο Ολυμπιακό κύκλο προετοιμασίας. Πλέον κάνω προπόνηση με το κλιμάκιο της εθνικής ομάδας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής και βρίσκομαι σε μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση ώστε να δουλέψω και να κυνηγήσω τους μεγάλους στόχους του καλοκαιριού που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη».

Το πρόγραμμα του είναι ιδιαιτέρως «φορτωμένο» αφού συνδυάζει πρωταθλητισμό και σπουδές: «Καθημερινά ακολουθώ το πρόγραμμα των προπονήσεων μου που περιλαμβάνει κάποιες μέρες διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) καθώς και δουλειά εκτός πισίνας, στο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα παρακολουθώ και τη σχολή μου στο τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σχεδόν καθημερινά», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ανταγωνισμός με τον συναθλητή του στον Ολυμπιακό Βασίλη Σοφικίτη και τον Δανιήλ Γιουρτζίδη (ΕΟΦΠΦ), μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για όλους: «Με τον Βασίλη καθώς και με τον Δανιήλ έχουμε μια πολύ καλή σχέση καθώς δουλεύουμε καθημερινά στον ίδιο χώρο κάνοντας και κοινές προπονήσεις. Ο υγιής ανταγωνισμός βοηθάει όλους τους αθλητές να γίνονται καλύτεροι, θαυμάζω τα δυο παιδιά γιατί πέρα από καλοί αθλητές έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα», τονίζει ο Απόστολος.

Όσο για τη διοργάνωση των Χειμερινών Αγώνων ΟΠΕΝ, λέει: «Οργανωτικά το πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα. Φάνηκε η προσπάθεια διοργάνωσης ενός πρωταθλήματος σύμφωνα με τα πρότυπα του εξωτερικού και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό για όλους τους αθλητές ώστε να μπορέσουν να κολυμπήσουν πιο ανταγωνιστικά σε μια όμορφη αθλητική ατμόσφαιρα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA