Απόλλων Σμύρνης: Επέτειος ενός χρόνου από το ευρωπαϊκό

Ένας χρόνος από το θαύμα, ένας χρόνος από την κορυφή της Ευρώπης!

by Μάνος Φυρογένης

Τα σκισμένα χαρτάκια στο ημερολόγιο τοιχοκολλούνται ξανά ένα ένα μέχρι το… εμπροσθόφυλλο να δείξει 29 Απριλίου 2023. Όταν τα όνειρα πήραν σάρκα και οστά. Όλος ο αθλητικός ρομαντισμός, προσωποποιημένος σε μια ομάδα. «Τρεις αιώνες, δυο πατρίδες, μια ομάδα, Απόλλων».

Μία μέρα σαν και αυτή, η αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία, η ναυαρχίδα ενός σωματείου οι ρίζες του οποίου παίρνουν τη μορφή και την ισχύ των χρόνων που βαστάει, έκανε το δικό της άθλο. Θαύμα για όλους τους τριγύρω διότι το αγωνιστικό τμήμα είχε στοχεύσει στη διάκριση στο LEN Challenger Cup (το πρώτο της ιστορία) αφού έχασε στο νήμα τους ομίλους του EuroCup.

Ο «Θεός» Απόλλωνας βρήκε τη θέση του και… στρογγυλοκάθισε στις υψηλότερες κορυφές, όχι του Ολύμπου αλλά ολάκερης της Ευρώπης. Στον τέταρτο χρόνο της ευρωπαϊκής του εξόρμησης και 9ο της ύπαρξής του, αισίως φέτος έκλεισε δεκαετία, το σύνολο του Νίκου Δεληγιάννη είδε μία από τις βουνοκορφές της Ευρώπης. Ύψωσε το ανάστημά του μπρος την Τεράσα και μέσα στην Ισπανία αναδείχθηκε Κυπελλούχος και μάλιστα στο «στόμα του λύκου». Ήταν μία μέρα σαν και αυτή.

Σε μια ιστορία χωρίς… δράκους και φαντάσματα. Αλλά με μία νοητή σκάλα, κάθε βήμα της οποίας όχι απλά δεν βάραινε το όλο εγχείρημα αλλά το ψήλωνε όλο και περισσότερο. Ένα παιδί εννιά ετών που (δεν) ενηλικιώθηκε απότομα και έκανε τους απανταχού Απολλωνιστές να δακρύσουν. Για τις ρίζες τους, για τις στιγμές τους, για τις αναμνήσεις τους. Εκείνων και των προγόνων τους.

Η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία τούτου του ιστορικού σωματείου γέμισε με προσδοκίες για το μέλλον το αγωνιστικό τμήμα της υδατοσφαίρισης και η φετινή απουσία από την 4άδα του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών ήρθε ως… κεραμίδα. «Αποτυχία» τη χαρακτήρισε ο «αρχιτέκτονας» Νίκος Δεληγιάννης στο #AQF24 προ ολίγων ωρών γιατί ο πήχης ανέβηκε απότομα και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έπαιξε η κατάκτηση του ευρωπαϊκού ακριβώς ένα χρόνο πίσω.

Τα συστατικά ενός στέρεου οικοδομήματος όμως έχουν τοποθετηθεί, οι σωστοί άνθρωποι βρίσκονται στις καίριες θέσεις, ο σύλλογος έχει τη δική του πηγαία δύναμη και αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

Παρακάτω η λεζάντα που συνόδευσαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης την επέτειο ενός χρόνου από το γιγάντιο αυτό επίτευγμα και το βίντεο φυσικά.

“Πέρασαν κιόλας 365 μέρες. Μπορεί να μεσολάβησαν πολλά, αλλά η 29η Απριλίου του 2023 μοιάζει σαν χθες στις καρδιές και τη μνήμη όλων των φίλων του Απόλλωνα, που είδαν, είτε δια ζώσης είτε από τις οθόνες τους, την ιστορία να γράφεται με χρυσά γράμματα!

Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης σαν σήμερα, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης!

Η πιο χρυσή σελίδα στην εμβληματική ιστορία του ιδρυθέντα το 1891 στη Σμύρνη Συλλόγου έμελλε να γραφτεί στις 29 Απριλίου του 2023. Εκείνο το απόγευμα ο Απόλλωνας έγινε η μόλις 3η ελληνική ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο! Μόλις 9 χρόνια μετά την επανίδρυση του τμήματος στην Αθήνα και την πρώτη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική το καλοκαίρι του 2014!

Εκείνη την ημέρα ένα αθλητικό θαύμα εκπληρώθηκε – διότι πάτησε και πατά σε στέρεες βάσεις – στην Τεράσα! Σ’ έναν 2ο Τελικό γιορτή η «ελαφρά ταξιαρχία» νικούσε για 2η φορά, μετά το 12-11 της 19ης Απριλίου στο «φλεγόμενο» Σεράφειο, με 18-14 την πολύ ποιοτική ισπανική ομάδα στην κατάμεστη έδρα της, κατακτώντας το Challenger Cup!

Με τη λήξη τα δάκρυα στα πρόσωπα των 80 φιλάθλων της που βρέθηκαν εκείνη την ιστορική μέρα στην Τεράσα, μην σταματώντας να τραγουδούν, κυλούσαν… ποτάμι! Όπως κυλούσαν και σε εκείνα των απανταχού Απολλωνιστών. Δάκρυα χαράς για τον ιστορικό, σπουδαίο, τίτλο!

Τον έφεραν ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μιτελούδης, οι αθλητές Στέφανος Γαλανόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Κωνσταντίνος Μόκκας, Άγγελος Γωνιωτάκης, Μιχάλης Δίπλαρος, Διονύσης Μπραΐμης, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Λάζαρ Βίτσκοβιτς, Νίκος Γαρδίκας, Αναστάσης Μυρίλος, Μανώλης Σολανάκης (αρχηγός), Βασίλης Καβουσανός και Ιάσων Τουρκομένης, που έγραψαν χρυσή ιστορία, για τους ίδιους και για τον Απόλλωνα!

Στις εξέδρες του κολυμβητηρίου της Τεράσα βρέθηκε και ο Σταμάτης Βελλής, ο άνθρωπος που στήριξε από το ξεκίνημα (2014) το όραμα των Γιώργου και Ζάχου Αφρουδάκη για τη δημιουργία και οργάνωση τμήματος υδατοσφαίρισης στον Απόλλωνα. Χωρίς τους τρεις προαναφερθέντες τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Όλοι οι παραπάνω μαζί τον Τιμ μάνατζερ Σπύρο Μίντζη, τον έφορο Γιώργο Αγγελάκη, τον Πόλυ Αφρουδάκη, τον τεχνικό διευθυντή Θοδωρή Μπερδέ, με τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Γιώργο Καζαζίδη, τους φυσικοθεραπευτές Λευτέρη Παυλίδη και Γεράσιμο Σολδάτο, τον αναλυτή Χρήστο Κοδέλλα, συνέβαλαν, ο καθένας από το μετερίζι του, ώστε να έρθει αυτή η τεράστια και ιστορική επιτυχία!

Όπως τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη στήριξη των φιλάθλων του Απόλλωνα, που γέμιζαν το Σεράφειο σε κάθε ευρωπαϊκό ματς και ήταν (και είναι) δίπλα στην ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας!
Η ισχύς εν τη ενώσει είναι κάτι που λάμπει όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας στο απόγειο την 29η Απριλίου 2023!”

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA