Είναι πλεον γεγονός πως το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία. Οι μεγάλοι νικητές ήταν οι Φούριας Ρόχας του Νταβίντ Μαρτίν όπου πέραν του εξαιρετικού τουρνουά, μας χάρισαν μαζί με την Ιταλία έναν από τους καλύτερους τελικούς και σίγουρα τους πιο…αγχωτικούς. Όταν ήρθε η ώρα της «στέψης» των Πρωταθλητών Κόσμου, ένα βραβείο τράβηξε τα βλέμματα και όχι για τους λάθος λόγους. Ο MVG του τουρνουά, ήταν ένας rookie της διοργάνωσης ο οποίος με τις εμφανίσεις του επιβεβαίωνε όσους ήδη μιλούσαν τις ικανότητες και το ταλέντο του ενώ έγινε πλέον γνωστός για τα καλά σε όσους δεν τον γνώριζαν ακόμη. Ουνάι Αγκίρε το όνομα! Ο 19χρονος Spider-Man της Ισπανικής εστίας ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος πορτιέρε του τουρνουά και αποτέλεσε από τους συντελεστές της ισπανικής επιτυχίας:

Εκτινάξεις, αποκρούσεις και τόσο πάθος… Μία αξεπέραστη αγνότητα στις εκφράσεις όταν αρνιόταν το ένα μετά το άλλο τα γκολ των αντιπάλων του και τους έδειχνε με το χέρι του χαρακτηριστικά το «NO». Ο πολυτιμότερος τερματοφύλακας στη Βουδαπέστη έκλεισε τον τελικό με την Ιταλία έχοντας 14 αποκρούσεις, η τελευταία μάλιστα στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον Τζιανκόμο Κανέλα.

Ο Ουνάι έζησε το όνειρο του, ο Ουνάι πλέον είναι παγκοσμίως γνωστός, και το καλύτερο είναι ότι το ταξίδι του μόλις άρχισε. Όμως υπήρχε κάποιος που είχε προειδοποιήσει για αυτό. Υπήρχε άνθρωπος, ο πλέον αρμόδιος, ο οποίος είχε δηλώσει στο φακό του #AQF24 πως η νέα γενιά Ισπανών τερματοφυλάκων είναι η καλύτερη στον πλανήτη. Ο «προφήτης» για τον οποίο μιλαμε είναι ο Ντάνιελ Λόπεθ Πινέδο ο οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη στο Βελιγράδι μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση και προέβλεψε τότε πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα γενιά Ισπανών. Η δικαίωση του ήρθε σε λιγότερο από ένα μήνα… Για αυτό ακριβώς εμείς θα φιλοξενήσουμε με μεγάλη μας τιμή το ανερχόμενο αστέρι της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης, τον άνθρωπο που «τρέλανε» τους αντιπάλους του με τις εκτινάξεις που πραγματοποίησε και έχει ολόκληρο το μέλλον μπροστά του!

Ο Αγκίρε ο οποίος είναι γεννημένος στη Βαρκελώνη στις 14 Ιουλίου του 2002, εξέφρασε μέσω της συνέντευξης του στο #AQF24 τον ενθουσιασμό και την μεγάλη του ικανοποίηση για αυτή την κορυφή την οποία «έπιασε» με την Εθνική του Ομάδα, την κορυφή του κόσμου δηλαδή, κάτι για το οποίο εκείνος και οι συμπαίκτες του δούλεψαν πολύ σκληρά για να το πετύχουν και το ότι ο στόχος επετεύχθη είναι κάτι το απίστευτο. Το «σωτήριο έτος» 2001 ήταν η τελευταία φορά που οι Ρόχας κατέκτησαν το χρυσό, τότε όπου ο συνεντευξιαζόμενος ήταν ακόμα αγέννητος  αλλά παρά τα χρυσά μετάλλια και τους τελικούς, η Ισπανία δούλεψε πολύ καλά και η ομάδα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια «γραμμή».

Όταν η συζήτηση έφτασε στο σημείο της ειδοποιού διαφοράς που έφερε την επιτυχία, ο νεαρός πορτιέρε θεωρεί όπως ευθέως μας είπε πως «για να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές ήταν αυτή η «επιθετικότητα», αυτή η σταθερότητα που είχαμε και πριν από το τουρνουά και νομίζω ότι έτσι πρέπει λειτουργεί μια ομάδα συνολικά για να κατακτά κορυφές».

Οι θυσίες των…νικών!

Οι αθλητές καθημερινά μοχθούν παραπάνω από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί, παλεύουν κάθε μέρα για να διατηρούν τους εαυτούς τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά και για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Όλα όσα θυσιάζονται καθημερινά, μας τα παρουσίασε ο Ουνάι με τον δικό του μοναδικό τρόπο αφού στην ερώτηση περί θυσίας εξήγησε αφοπλιστικά πως όταν όλη τη ζωή σου έχεις κάτι ως στόχο, πρέπει να θυσιάζεις «κομμάτια» και υπάρχουν πράγματα που θυσιάζεις για να φτάσει εκεί που θες. Αυτό όμως που δίνει  μεγαλύτερη σημασία στις θυσίες είναι η ώρα της μετατροπής τους…στις θυσίες των νικών.

Για το τέλος κρατήσαμε κάτι άλλο όμως. Κρατήσαμε την ερώτηση για τον μέντορα, την ερώτηση για το θρύλο. Όταν τον ρωτήσαμε λοιπόν για τον Ντάνιελ Λόπεθ Πινέδο και τα όσα μας είχε πει εκείνος για τη νεα γενιά τερματοφυλάκων, μας είπε πως «Ο Ντάνι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία της υδατοσφαίρισης». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως είναι καλός του φίλος και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το ότι συνυπήρξε μαζί του ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη ζωή του!

Μέσα από αυτή τη συνέντευξη το #AQF24 μόλις ένωσε την παλιά με τη νέα γενιά, και θα συνεχίσει να το κάνει.

Facebook Comments