Αποχαιρετά την ενεργό δράση η 29χρονη Σοφία Κλικοπούλου!

by Aquafeed 24

Την απόφαση να σταματήσει από την ενεργό δράση πήρε η κολυμβήτρια, Σοφία Κλικοπούλου, με τη διεθνή αθλήτρια να ανακοινώνει δημόσια την επιλογή της, ανοίγοντας παράλληλα μια γενικότερη συζήτηση με ιδιαίτερη σημασία, ότι μια αθλήτρια ή ένας αθλητής ερασιτεχνικού αθλήματος, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, δεν δύναται ούτε να βιοποριστεί στην Ελλάδα.

Η Σοφία Κλικοπούλου είναι από τις πολύ σημαντικές γυναικείες παρουσίες της ελληνικής κολύμβησης τα τελευταία χρόνια και μόλις στα 29 της έτη αποφασίζει ότι δεν είναι εφικτό να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό.

Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει, καθώς στη χώρα της λεζάντας, κάποιοι άνθρωποι παλεύουν υπό αντίξοεες συνθήκες και δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια. Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει σε όλα τα αθλήματα και οι πρωταγωνιστές αναγκάζονται να σταματήσουν.

Όσα έγραψε η Σοφία Κλικοπούλου:

«Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι πως θα το γράψω, για το αν έχω άλλη επιλογή, αν θα είναι τέλος ή ένα διάλειμμα.. Μεγαλώνεις και χωρίς ένα κράτος να σε στηρίξει, πρέπει να σκεφτείς τον βιοπορισμό σου. Επομένως ήρθε και για εμένα αυτή η στιγμή. Είμαι παραπάνω από ευγνώμων για ότι έζησα. Από 5 χρονών κολυμπάω και ένιωσα συναισθήματα που δεν θα τα έπαιρνα από πουθενά αλλού, γνώρισα υπέροχους άνθρωπους και μέσα από αυτό εξελίχθηκα σαν άνθρωπος. Σε ευχαριστώ αγαπημένο μου κολύμπι για ότι μου έδωσες, θα έχεις ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

*Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA