Τι έκανε ο Απόστολος Χρήστου! Σε μία πραγματικά καταπληκτική κούρσα κέρδισε τους πάντες και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη διαλύοντας τα κοντέρ με την επίδοση του στον ημιτελικό των 100 μέτρων ύπτιο.

Ο Απόστολος Χρήστου μας προϊδέασε από το πρωί πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση περνώντας σαν «σίφουνας» στα ημιτελικά, όμως αυτό που έκανε στα ημιτελικά δεν είχε προηγούμενο.

Ο Έλληνας αθλητής ήταν ασύλληπτος, έκανε 52.09 με ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ, ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΩΝ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Παγκοσμίου με εμφατικό τρόπο. Να σημειωθεί εδώ πως κατέρριψε το ήδη δικό του προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ το οποίο ήταν 52.77, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων άνηκε στον Κινέζο XU Jiayu με 52.17.

Αύριο 20/06 ο Χρήστου θα αγωνιστεί στον τελικό των 100μ ενώ μάλιστα είναι θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από εκείνο του 2019.

Με τη σημερινή επίδοση ο πολύ φορμαρισμένος Απόστολος Χρήστου αύριο θα διεκδικήσει τις θέσεις που οδηγούν στα μετάλλια με πάρα πολλές αξιώσεις. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος: «Πλέον θέλω το βάθρο»! Εφόσον τα καταφέρει, αυτό θα είναι το πρώτο μετάλλιο σε 50αρα πισίνα για τον ίδιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ θα γίνει ο τρίτος Έλληνας μετά τον Αριστείδη Γρηγοριάδη το 2005 στο Μοντρεάλ και τον Κρίστιαν Γκολομέεβ το 2019 στο Τζουαντζού που θα φτάσει στο βάθρο.