Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, υπό την τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας με «χρυσό» πεντάμετρο έδωσε τη νίκη στον Εθνικό κόντρα στο εφτάψυχο Π.Φάληρο με σκορ 10-9.


Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και το Π.Φάληρο του τιμωρηθέντα Νίκου Μαμούρη έδωσαν μια καταπληκτική παράσταση στο «Π. Καπαγέρωφ», με τους παίκτες του Φάνη Κουντουδιού να δείχνουν ότι ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, ιδιαίτερα έπειτα το αρχικό ξέσπασμα (3-0), ωστόσο ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος και η παρέα του ΑΟΠΦ αντέδρασαν, με τον Μάνο Λιαπάκη να ξαναβάζει το Π.Φάληρο στο παιχνίδι με δύο σερί σουτ από την περιφέρεια.

Από το 7-3 το Π.Φάληρο ισοφάρισε 7-7 με τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, όμως ο MVP του αγώνα, Άγγελος Φώσκολος σκόραρε ξανά σε εκείνο το σημείο βάζοντας μπροστά τον «Αυτοκράτορα», ωστόσο ο Νίκος Γαρδίκας ισοφάρισε εκ νέου.

Παπαδόγκωνας και Μπεριστιάνος έπιασαν στον ύπνο την άμυνα λιγότερο του Φαλήρου και έβαλαν τον Εθνικό στο τιμόνι ξανά, όμως πάλι ο Γαρδίκας νίκησε τον Τζωρτζάτο και έκανε το 9-9.

Στην τελευταία «κυανόλευκη» επίθεση η μπάλα πήγε στον Παπαδόγκωνα, ο οποίος σηκώθηκε για το πεντάμετρο και πέρασε τη μπάλα κάτω από το χέρι του Κώστα Τσαλκάνη, για να δώσει το τρίποντο στον Εθνικό, o οποίος στο εν λόγω παιχνίδι δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ.

Ο Εθνικός μετρά έξι βαθμούς σε 3 αγωνιστικές, ενώ το Π.Φάληρο αν και γύρισε από την κόλαση σήμερα, δεν κατόρθωσε να πάρει τους πρώτους βαθμούς του, παρότι πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του φέτος από το 2ο οκτάλεπτο και μετά.


Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε ο έφορος του Π. Φαλήρου Καραγεωργόπουλος για έντονη διαμαρτυρία.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 1-3, 3-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φ. Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός 1, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 1, Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Μπεριστιάνος 2, Γέμελος, Σκληρός, Μανθογιάννης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Σκανδάλης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 2, Κάκαρης, Αθανασίου 1, Τσαχιλίδης, Τρούλος 1, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης 2, Βιτάλης.

Διαιτητές: Κουρέτας, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Λευτέρης Γιαννέλλης

Photo: ethnikos.org – Manos Chaldaios