Αναβολή μέχρι νεοτέρας στο Πάντοβα – Ουραλότσκα!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

«Στον αέρα» η αναμέτρηση Πάντοβα-Ουραλότσκα για τον Πρώτο Προημιτελικό της Ευρωλίγκας Γυναικών – Τα ιταλικά υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν στην πλειοψηφία των Ρωσίδων να αγωνιστεί!

Αναβλήθηκε από τη LEN ο αγώνας του Σαββάτου 05/02 ανάμεσα στην Πάντοβα και την Ουραλότσκα, για τον πρώτο Προημιτελικό της Euroleague.

Μετά την αρνητική απάντηση των Ρώσων να διεξαχθεί η «διπλή» αυτή αναμέτρηση στην Ριέκα – μια ουδέτερη έδρα – η LEN αποφάσισε να… κερδίσει χρόνο αναβάλλοντας την αναμέτρηση για μεταγενέστερη ημερομηνία. Όπως ξεκαθάρισε από την αρχή η ιταλική Ομοσπονδία, αθλητές και αθλήτριες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid ή έχουν εμβολιαστεί με μη αναγνωρισμένα σκευάσματα από τον ΕΟΦ , όπως το Σπούτνικ, δεν επιτρέπεται να αγωνιστούν στην χώρα…

Απίστευτα πράγματα: Σε διεθνές κάζο μετατρέπεται το Πάντοβα – Ουραλότσκα!

Σε αυτό το σημείο, οποιαδήποτε λύση επιλεχθεί τελικώς, υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο ο αγώνας να προγραμματιστεί εκ νέου σε ουδέτερη έδρα, αλλιώς η Πάντοβα θα οριστεί στα… χαρτιά νικήτρια με 10-0 στον πρώτο προημιτελικό. Το σενάριο αυτό ωστόσο, σημαίνει ότι οι Ιταλίδες θα πρέπει να ταξιδέψουν στα Ουράλια, για το re-match του δεύτερου Προημιτελικού στις 26 Φεβρουαρίου, ξοδεύοντας ένα υπέρογκο ποσό για μια αναμέτρηση χωρίς ιδιαίτερο νόημα, αφού θα έχουν ήδη «ανεπίσημα» προκριθεί στο Final-4.

Σε αντίθεση με άλλους αγώνες, όπως στο Euro Cup και το Champions League (όπως οι Τελιμάρ-Ορτίτζια, Μαρσέιγ-Ερυθρός Αστέρας και Όρβοσι-Σπαντάου) που δεν διεξήχθησαν για λόγω Covid-19, αυτή τη φορά το εμπόδιο είναι καθαρά διαδικαστικό-νομοθετικό και δεν σχετίζεται με την παρουσία ή μη κρουσμάτων μεταξύ των δύο ομάδων, ένα «πρόβλημα» που μέχρι τώρα η LEN έλυνε πάντα ορίζοντας ως ηττημένη (με 10-0) την ομάδα που δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA