Την… προαγωγή του Alijosa Kunac, από συνεργάτη σε επικεφαλής ομοσπονδιακό τεχνικό – head coach ανακοίνωσε χθες η Ομοσπονδία της Κροατίας, όσον αφορά την Εθνική ομάδα γυναικών.

Η γυναικεία ομάδα της Κροατίας κατέκτησε την 10η θέση στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2020, Βουδαπέστη), ενώ φέτος έχει ήδη προκριθεί στον θεσμό ως διοργανώτρια χώρα. Ο 41χρονος τεχνικός είναι πρώην διεθνής με την Εθνική Κροατίας, ενώ είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2007 στη Μελβούρνη, με συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Η απόφαση αλλαγής του τεχνικού επιτελείου ήταν αναμενόμενη, καθώς η τρέχουσα επικεφαλής προπονήτρια, Mia Simunic, ηγείται παράλληλα και της Εθνικής Κ18 στην συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βελιγράδι (30 Ιουλίου – 8 Αυγούστου) και δεν θα είναι σε θέση να παρευρεθεί στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας για το το Ευρωπαϊκό.

Οι Κροάτες έχουν λόγους να είναι συντηρητικά αισιόδοξοι για την Εθνική Γυναικών τους και για ένα καλύτερο πλασάρισμα στο Σπλιτ… Οι μικρές εθνικές ομάδες – Νεανίδων και Νέων Γυναικών – κατέκτησαν την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Κ17 στο Σίμπενικ πέρυσι και αντίστοιχα την 8η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 στη Νετάνια πριν από λίγες μόλις εβδομάδες.

Ο Kunac θεωρείται μια αρκετά καλή επιλογή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, καθώς γνωρίζει πλήρως το πρόγραμμα και την προετοιμασία των εθνικών ομάδων. Δεδομένου και του σημαντικά νεαρού μέσου όρου ηλικίας των περισσότερων παικτριών στην εθνική, ο Kunac θα επιβλέπει συνεχώς την εξέλιξή τους.

Facebook Comments