Αλλαγές στο καλεντάρι των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών (Κ20)

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις να είναι γνωστές εδώ και καιρό, οι ημερομηνίες των τουρνουά άλλαξαν μετά από απόφαση της World Aquatics και ενημέρωση των Κανονισμών και του αγωνιστικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Ανδρών U20, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δυο πόλεις της Ρουμανίας – Οτοπένι και Βουκουρέστι – μετατέθηκε για 10 έως 17 Ιουνίου 2023!

Με τον ενημερωμένο Κανονισμό Αγώνων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων Ανδρών (Κ20) έχει πλέον σύστημα διεξαγωγής οκτώ ημερών αντί για εννέα αγωνιστικές ημέρες, όπως βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Οι αρχικές ημερομηνίες του τουρνουά ήταν αρχικά 10-18 Ιουνίου 2023.

Τριακόσιοι κορυφαίοι και νεαροί αθλητές ηλικιακών ομάδων – και όχι μόνο, θα εκπροσωπήσουν 20 εθνικές ομάδες αγωνιζόμενοι στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και το γειτονικό Οτοπένι για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κ20.

Όμιλος «φωτιά» για την Εθνική Νέων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρουμανίας!

Συνεχίζοντας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών U20, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην ιστορική πόλη Coimbra της Πορτογαλίας, θα πραγματοποιηθεί τελικά από τις 8 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Το νέο σύστημα αγώνων με διάρκεια οκτώ ημερών ισχύει και για τα ηλικιακά πρωταθλήματα των γυναικών, με τις αρχικές ημερομηνίες να ήταν 2-10 Σεπτεμβρίου 2023.

Μετά το Ασημένιο Παγκόσμιο μετάλλιο του 2021 στην Νετάνια, η Εθνική Νέων Γυναικών στοχεύει ακόμα ψηλότερα – έχοντας θριαμβεύσει και στις κατηγορίες Κ19 και Νεανίδων την περσινή χρονιά, αναμένοντας την κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Coimbra, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA