Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο του Β’ Ομίλου του World Cup η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Οτοπένι της Ρουμανίας στις 10 με 17 Ιουνίου.

Η Ελλάδα του Ηλία Μαχαίρα, κληρώθηκε σε έναν δύσκολο Όμιλο με αντιπάλους τη Σερβία, την Ουγγαρία και τις ΗΠΑ, ενώ το σημαντικό είναι ότι η διοργάνωση έχει νέο σύστημα διεξαγωγής. Συγκεκριμένα, οι ομάδες χωρίζονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, η πρώτη με οκτώ ομάδες και η από κάτω με 12 ομάδες. Μετά τη φάση των Ομίλων, όλες οι ομάδες από την πρώτη κατηγορία και οι καλύτερες από τη 2η κατηγορία θα συνεχίσουν στη μάχη των μεταλλίων. Οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τις θέσεις 13 έως 20.

Έτσι, κάθε χώρα θα παίξει τουλάχιστον έξι παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ο στόχος του νέου συστήματος διεξαγωγής είναι να κάνει τη διοργάνωση πιο ενδιαφέρουσα και να μειώσει τα παιχνίδια με ξεκάθαρα φαβορί ή παιχνίδια του τύπου 35-2. Επομένως, χώρες παρόμοιας δυναμικότητας θα παίξουν περισσότερα παιχνίδια μεταξύ τους.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας το 2021 βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή στα γκρουπ Α και Β. Σερβία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Κροατία, Ισπανία, ΗΠΑ και ΕΛΛΑΔΑ. Οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στα γκρουπ Γ, Δ, Ε, Ζ.

Στη φάση των Ομίλων, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα παίξουν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα παίξουν σε τέσσερα γκρουπ των τριών ομάδων.

Κλήρωση πρώτης κατηγορίας

Α’ Όμιλος: Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία

Β’ Όμιλος: Ελλάδα, Σερβία, ΗΠΑ, Ουγγαρία

Κλήρωση δεύτερης κατηγορίας

Group C: Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Αφρική
Group D: Βραζιλία, Κίνα, Καζακστάν
Group E: Νέα Ζηλανδία, Περού, Ρουμανία
Group F: Ιράν, Αυστραλία, Αργεντινή

Οι νικητές και οι δεύτεροι στα γκρουπ Α’ και Β, προκρίνονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα προημιτελικά!

Οι τρίτοι και τέταρτοι των γκρουπ Α και Β παίζουν με τους νικητές των ομίλων Γ, Δ, Ε και Ζ και θα παλέψουν για την είσοδό τους στα προημιτελικά, μέσω της φάσης των 16.

Φυσικά, το σύστημα διεξαγωγής έχει περισσότερες λεπτομέρειες, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.