Αλκιβιάδης Λοράντος: Έλαμψε και αναδείχθηκε πρωταθλητής U19 στη Γαλλία με την Pays d’Aix

Ονειρεμένη πρώτη χρονιά για τον Αλκιβίαδη Λοράντο ο οποίος διέπρεψε και με το παραπάνω στην πρώτη χρονιά στη Γαλλία.

by Μάνος Φυρογένης

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αλκιβιάδης Λοράντος πήρε την απόφαση να αφήσει φίλους και ζωή στην Ελλάδα και να δοκιμάσει την τύχη του στην Pays d’Aix Natation, συνδυάζοντας παράλληλα και τις σπουδές του. Χωρούν «δυο καρπούζια σε μια μασχάλη» πολλώ δε μάλλον με το… καλημέρα της απόπειρας; Και με το παραπάνω είναι η απάντηση κοιτάζοντας κανείς την περίπτωσή του.

Ο υιός του Τεό Λοράντου, ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας στις γυναίκες που ανέλαβε το εγχείρημα αυτό ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων στην «Πόλη του Φωτός» με καταγωγή από την Κορσική, έκλεψε τις εντυπώσεις με τις αγωνιστικές του επιδόσεις.

Ο Αλκιβιάδης στέφθηκε πρωταθλητής στους Νέους Άνδρες με την Pays d’Aix Natation, όντας μάλιστα το πρώτο «κανόνι» του θεσμού με 52 γκολ. Δεν σταμάτησε να βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου με πέρασμα και από τις ακαδημίες του ΑΝΟΓ και του ΝΟ Βουλιαγμένης, είχε ενεργή εκτός των άλλων συμμετοχή και στην αντρική ομάδα όπου βοήθησε με τα 15 γκολ του και την εν γένει παρουσία του, να τερματίσει για πρώτη φορά στο εγχώριο πρωτάθλημα στην τρίτη θέση. Εκεί που η Μαρσέιγ συνέχισε τη δυναστεία της με το τέταρτό της σερί πρωτάθλημα.

Ο ταλαντούχος περιφερειακός είχε και μεγάλη συνεισφορά στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας U19 στα Προκριματικά του Πανευρωπαϊκού, εκεί που οι «τρικολόρ» πραγματοποίησαν υπέρ του δέοντος πειστικές εμφανίσεις και προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους. Η τελική φάση θα διεξαχθεί αρχές Σεπτέμβρη στη Βουλγαρία.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αλκιβιάδης Λοράντος έχει διπλή υπηκοότητα και έτσι υπήρχε η δυνατότητα να κληθεί και από το γαλλικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ως γνωστόν τα δημόσια πανεπιστήμια στη χώρα είναι δωρεάν για όλους τους Ευρωπαίους υπήκοος ενώ το κράτος δίνει και κάποια βοήθεια στους φοιτητές ως επίδομα διαμονής.

Εξαιρετική πρώτη χρονιά για τον Αλκιβιάδη Λοράντο, ο οποίος ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του γαλλικού γουότερ πόλο και αναμένεται να μας απασχολήσει εντόνως τα επόμενα χρόνια. Θερμά συγχαρητήρια!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA