Η Άλκηστη Αβραμίδου blogάρει για τις 300 συμμετοχές της με την Εθνική Ελλάδας!

by Aquafeed 24

Όταν μου ζητήθηκε να μιλήσω για τις 300 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, άθελά μου το μυαλό μου πήγε πολύ πίσω στον χρόνο.

Θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια πριν ακόμα ασχοληθώ με το πόλο και τον αθλητισμό, τότε που σαν παιδάκι θαύμαζα τους αθλητές-πρωταθλητές που εκπροσωπούσαν την χώρα μας σαν ήρωες. Όταν δε, έβλεπα απονομές και ακουγόταν ο εθνικός μας ύμνος μια ρίγη με κατέκλυζε.

Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά μου να εκπροσωπήσω την χώρα μας. Πρώτα στην Εθνική νεανίδων και αργότερα στην Εθνική γυναικών. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτές τις δυο πρώτες μου αποστολές και όσα ένιωσα. Τιμή, υπερηφάνεια και ένα βάρος στους ώμους μου γιατί είχα συνειδητοποιήσει ότι από εκείνη την στιγμή αντιπροσωπεύω και παίζω για την Ελλάδα.

Ακόμα και ας έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια εκπροσώπησης της χώρας μας η αίσθηση μου παραμένει η ίδια όταν παίζω για το εθνόσημο, όταν ακούω τον εθνικό ύμνο πριν από κάθε παιχνίδι, όταν και νιώθω περηφάνια και συγκίνηση.

Καθώς κάνω, μια μίνι ανασκόπηση χρόνων στην Εθνική μπορώ να αισθανθώ μόνο τυχερή γιατί παρόλο που υπήρχαν δύσκολες στιγμές για εμένα προτίμησα να κρατήσω τις καλές και να μάθω από κάθε δυσκολία.

Χαίρομαι γιατί απ’ όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στην Εθνική ομάδα κατάφερα να αποκομίσω κάτι. Οι επιτυχίες υπερκέρασαν τις αποτυχίες και έζησα μαγικές στιγμές, με αποκορύφωμα το 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης που βρεθήκαμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με τη σημαία μας να ανεμίζει και τον ελληνικό ύμνο να ακούγεται δυνατά.

Στιγμές αξέχαστες απερίγραπτες που ούτε τώρα δεν μπορώ να βρω τα σωστά λογία για να τις περιγράψω.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πολλοί κύκλοι άνοιξαν και κλείσανε. Ένας καινούργιος κύκλος έχει ανοίξει από πέρσι, μια καινούργια προσπάθεια με πολλές νέες κοπέλες γεμάτες όρεξη, ταλέντο και δίψα για διάκριση. Αυτό το σύνολο φαίνεται ότι αρχίζει και δένει σιγά σιγά και βρίσκει τα πατήματα του όπως φάνηκε σε αυτήν την πρώτη φάση του Europa Cup που διεξήχθη στο Βόλο.

Κλείνοντας ευελπιστώ στο μέλλον να ξαναζήσω επιτυχίες με την Εθνική ομάδα κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Άλκηστη Αβραμίδου

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA