Αλεξία Καμμένου στο Aquafeed24: «Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν πόλο»!

by Aquafeed 24

Μετά το συναρπαστικό ντέρμπι με τη Ντουναϊσβάρος για την 3η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου της Ευρωλίγκας γυναικών την Κυριακή, η Βουλιαγμένη μπορεί να ηττήθηκε με 14-10, ωστόσο υπάρχουν φρικτά παράπονα από το διαιτητικό δίδυμο της αναμέτρησης, ενώ όλοι όσοι παρευρέθηκαν στον αγώνα μίλησαν για πρωτοφανή ανοχή των διαιτητών στο ουγγρικό (αντιαθλητικό) παιχνίδι.

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε στο Aquafeed24 για την σκληρή αυτή αναμέτρηση, όπως η ίδια τη χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι πρώτη φορά στην καριέρα της αντιμετώπισε τόσο μεγάλη ανοχή των διαιτητών υπέρ αντίπαλης ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια αποβλήθηκε από το παιχνίδι λίγο πριν τη λήξη του, για διαμαρτυρία, κάτι που είχε να συμβεί για περισσότερο από δυόμιση χρόνια.

«Στην πισίνα υπήρχαν πολλοί Έλληνες και άνθρωποι του αθλήματος. Όλοι είδαν το ίδιο. Δεν αντιμετωπιζόταν αυτό το πράγμα. Δεν είναι κακή η ομάδα της Ντουναϊσβάρος, δεν είναι ότι δεν έχει δυναμική, έχει νέα κορίτσια που κολυμπάνε, το παλεύουν, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν ήταν πόλο. Έχω δει ακραία σφυρίγματα, αλλά τέτοια διαιτησία σε τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια μέσα στον αγώνα, πρώτη φορά συναντώ. Επέτρεπαν το αντιαθλητικό παιχνίδι. Έπαιξαν με τη νοημοσύνη μας, μας έδωσαν τέσσερις ποινές υπέρ στα τελευταία τρία λεπτά για να μας χρυσώσουν το χάπι και ενόσω είχα αποβληθεί τόσο εγώ όσο και η Κική Λιόση από τον πάγκο. Την Ξενάκη τη φόρτωσαν με δυο αποβολές που δεν ήταν καμιά από τις δυο, στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Οι διαιτητές ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου και πραγματικά δεν αξίζει να είναι στα Ευρωπαϊκά. Θεωρώ ότι είναι δυο άπειροι διαιτητές. Ήταν ακατάλληλοι. Αυτό από την αρχή το κρατάς. Αφού δεν το κράτησαν από την αρχή κάποια στιγμή θα τους ξεφεύγει, όπως και έγινε.

Είχα προετοιμάσει τα παιδιά αλλά αυτά που έγιναν ήταν τρομερά. Καταλαβαίνω ότι τα άλλα παιχνίδια ήταν διαφορετικής σημασίας και οι ομάδες άλλης δυναμικότητας, όμως πάντοτε κρίνεις και τον αγώνα σου. Πέρσι στην ίδια φάση και λόγω του τραυματισμού της Κούβδου που δεν ήταν μαζί μας περάσαμε μετά κόπων και βασάνων σε όλα τα παιχνίδια και παίξαμε χάλια. Φέτος παίξαμε πάρα πολύ καλά γι αυτό λέω πως ήταν και άδικο».

Όσον αφορά τη Γλυφάδα:

«Υπήρξα προπονήτρια εκεί και ο Τάσος Πιρπιρής είναι φίλος μου. Έπαιξαν με μια ομάδα η οποία ήταν τόσα χρόνια πρωταθλήτρια Γαλλίας, προπονητής της οποίας είναι ο Φίλιππος Σακέλης ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά το γυναικείο πόλο. Η  Λιλ έχει δυο ξένες παίκτριες οι οποίες είναι παρά πολύ έμπειρες, στη Γλυφάδα στοίχισε πάρα πολύ το πρώτο οκτάλεπτο και λόγω απειρίας, ίσως δε μπορούσαν να διαχειριστούν την αρχή του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι χρειάζεται πολύ υπομονή και πολλές προσπάθειες για να ξαναπάει η ομάδα σε ευρωπαϊκά. Ήταν πάρα πολύ θετικό το ότι η Γλυφάδα κατάφερε να βγει στην Ευρώπη και ότι τα παιδιά αυτά έχουν πάρα πολύ καλά στο νου τους ότι μπορούν να ξαναπάνε τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο που δε πρέπει να χάνεται. Αλλά εδώ πέρα μιλάμε για κάποιες παίκτριες που έχουν παίξει πέντε και έξι φορές στα ευρωπαϊκά και ακόμα λέμε ότι χρειάζονται εμπειρίες.

Πόσω μάλλον για τα παιδιά που βγήκαν πρώτη φορά, ενώ η Λιλ είναι μια ομάδα έμπειρη και μαχητική. Σκεφτείτε και τη Γλυφάδα με δύο ξένες μέσα, συν δύο έμπειρες Ελληνίδες, οι οποίες σε τέτοια παιχνίδια διαχειρίζονται διαφορετικά τις κρίσιμες καταστάσεις»

Για το πόσο ικανοποιημένη είναι από την πορεία του ΝΟΒ φέτος: 

«Ένας προπονητής απόλυτα ικανοποιημένος δε μπορεί να είναι. Και μετά το παιχνίδι σκεπτόμενη, λέω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί αυτό το αθλητικό παιχνίδι ακόμα καλύτερα, να μην είχαμε φάει κάποια γκολ τα οποία θα προέκυψαν από λάθη μας, δεν ήταν όλα τα γκολ λόγω του ότι το παιχνίδι ήταν σκληρό. Δε μπορούσαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας καθόλου γιατί ήταν αντιαθλητικά τα πλαίσια της άμυνας. Από εκεί και πέρα έχουμε και άλλα περιθώρια. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι πιο ευχαριστημένη από την αρχή του πρωταθλήματος και των προπονήσεων μέχρι τώρα.

Από αυτή την εικόνα, που νομίζω αυτή την εικόνα την έχουμε δείξει και με τον Ολυμπιακό που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες που διεκδικεί το ευρωπαϊκό, έχουμε δείξει ότι έχουμε μια σταθερότητα στην επίδοση μας πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι. Αυτά όμως αλλάζουν και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Προχωράμε, θα διορθώσουμε  τα λάθη που κάναμε και είμαστε θετικές προς το μέλλον. Ξέρουμε που δυσκολευόμαστε φέτος».

Όσον αφορά το τι προβλέπει και τι θα ήθελε για την επόμενη φάση της Eurolague:

«Καμιά φορά όταν προβλέπεις και λες τι θέλω είναι δίκοπο μαχαίρι. Δε μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, ούτε οι παίκτες ούτε οι προπονητές. Τετάρτη γίνεται κλήρωση.  Πιστεύω είναι πάρα πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα της Ευρώπης φέτος για όλους μας.

Μπορεί να αποφύγαμε εν τέλει την Οριζόντε Κατάνια, αλλά να πέσουμε πάνω στην Ουίπεστ, που από τον Ιανουάριο και μετά θα έχει τη Στέφενς και την κατατάσσω στα φαβορί.

Οι διαφορές είναι ελάχιστες. Είναι θέμα μέρας, δε μπορώ να ξέρω τίποτα ακόμα. Θα μας λείπει η Έλλη Πρωτοπαπά στην επόμενη φάση και θα είναι πολύ μεγάλη απώλεια για τη Βουλιαγμένη. Θα δουλέψουμε…».

 

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA