H αρχηγός της Εθνικής, Αλεξάνδρα Ασημάκη, στο Aquafeed24.com!

0

Το μεγάλο τουρνουά, Κουνσάν Καπ, αποτέλεσε το πρώτο δείγμα γραφής για την Εθνική ομάδα γυναικών, η οποία επιχειρεί restart με τον Γιώργο Μορφέση στον πάγκο της, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Πρώιμο μεν, θετικό δε, καθότι επιτεύχθηκε η συμμετοχή στον τελικό και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι στις όχθες του Δούναβη είναι ικανή κάνει την έκπληξη και να επανέλθει στην ελίτ.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο Aquafeed24.com

Τουλάχιστον, η αρχηγός της ομάδας, το πίστευε και το πιστεύει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Aquafeed24.com.

Βέβαια, αυτή είναι μια κουβέντα που γινόταν και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Μήπως, όμως, τώρα είναι η ώρα της ανανεωμένης Εθνικής γυναικών;

Ας διαβάσουμε μαζί, τι πιστεύει η Αλεξάνδρα Ασημάκη… 

«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Είχαμε καλή παρουσία στην Κίνα, όμως ήταν τουρνουά και δεν είναι ενδεικτικό. Όλες οι ομάδες δεν είχαν καν ξεκινήσει την προετοιμασία τους ή είχαν ως αφετηρία το Κουνσάν Καπ. Εμείς είχαμε ταξιδέψει λίγες ημέρες νωρίτερα και είχαμε κάνει κοινές προπονήσεις με την Κίνα. Όλες οι χώρες έκαναν δοκιμές, έφεραν παραπάνω παίκτριες στην αποστολή, το ίδιο όμως κάναμε και εμείς.

Θεωρητικά η Ελλάδα ήταν από τα πιο πλήρη σύνολα του τουρνουά, γιατί ο κορμός της ομάδας έδωσε το «παρών». Δεν είχαμε πολλές αλλαγές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι άλλες χώρες είχαν τεράστιες ελλείψεις, όμως άφησαν εκτός 2-3 παίκτριες, λόγω του World League. Σε όλους τους αγώνες πιάσαμε καλή απόδοση και όλα εκτός του τελικού τα κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά. Κόντρα στις ΗΠΑ, που τους έλειψαν η Στέφενς και η Φατάλ, κερδίζαμε με τέσσερα γκολ στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Ήταν ένα δικό μας παιχνίδι».

Όσον αφορά τα κέρδη που αποκόμισαν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση από το ταξίδι τους στην Κίνα, η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε:

«Το σημαντικότερο για την ομάδα μας είναι, όπως έχω ξαναπεί, να κάνει νίκες ψυχολογίας. Μόνο κερδισμένες βγήκαμε από το εν λόγω τουρνουά. Βγήκαν πράγματα στο νερό που θέλουμε να κάνουμε, ενώ είδαμε τι πρέπει να αποφύγουμε στο κομμάτι της τακτικής.

Αισθάνθηκα ότι η ομάδα παίζει με μεγάλη όρεξη πια και το αντιλήφθηκα από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Είναι εμφανές πλέον το πόσο δεν υπήρχε η ίδια όρεξη παλαιότερα. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες μας, γιατί είναι ένα ρόστερ με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Τα κορίτσια έχουν ωριμάσει. Έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο, κάτι που διαπιστώθηκε από τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και τα ντέρμπι που έγιναν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη. Παίχθηκε ποιοτικό πόλο. Νιώθω, λοιπόν, όλο και περισσότερο ότι υπάρχει πια μια διαφορετική δυναμική στην Εθνική ομάδα».

Νέος προπονητής, με εμπειρία από το ίδιο περιβάλλον. Ο Γιώργος Μορφέσης ξανά στο τιμόνι της Ελλάδας.

«Ο Γιώργος και τότε και τώρα μας δίνει μια ηρεμία. Είναι θέμα των αθλητών όμως το πότε θα γυρίσουν τον διακόπτη μέσα τους. Σίγουρα υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες που δεν στο επιτρέπουν αυτό και σε πηγαίνουν πίσω. Κακά τα ψέμματα είναι στο δικό μας χέρι και πιστεύω ότι ήδη έχουμε αρχίσει να το κάνουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως πρέπει να μείνουμε προσγειωμένες».

Θα είναι η Κίνα το ξεκίνημα για την επαναφορά στην ελίτ; Ίσως είναι καρμικό να συνεχίσουμε από εκεί όπου κατακτήσαμε για πρώτη και τελευταία φορά την κορυφή του κόσμου.


«Ναι, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη φέτος και να επανέλθουμε στις κορυφαίες ομάδες. Το ίδιο θεωρούσα και πριν, αλλά μετά το Κουνσάν Καπ νομίζω ότι και οι συμπαίκτριες μου το πίστεψαν πραγματικά και πολύ περισσότερο. Όλα κάπως ξεκινούν. Οι ομάδες κάνουν μια καλή αρχή, κάνουν την έκπληξη και μετά συνεχίζουν επιτυχημένα. Πρέπει κι εμείς κάποια στιγμή να μπούμε πάλι στα πράγματα και εύχομαι το Παγκόσμιο να είναι η δική μας αρχή. Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει ένα τουρνουά, ίσα ίσα, πρέπει να μας βάλει με όλη μας την προσοχή στον στόχο».

Για το σημαντικότερο στοιχείο μιας ομάδας, την αλληλοϋποστήριξη των μελών της.

«Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια με όλες, ακόμη και τις μικρότερες οι οποίες μετρούν αρκετό καιρό πλέον στην Εθνική ομάδα και τις θεωρώ έμπειρες αθλήτριες. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και είναι ότι πιο ευχάριστο να δουλεύεις έτσι».

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας συνεχίζεται επί ελληνικού εδάφους, ενώ ακολουθούν ολιγοήμερες προπονήσεις με την Ιταλία, στην Ιμπέρια και επίσης το ταξίδι στην Ισπανία για δυνατό τουρνουά. Ύστερα Ισπανία και Ολλανδία θα έρθουν στην Ελλάδα για κοινές προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια και έπειτα έρχεται η μεγάλη στιγμή: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.