Πανηγυρικό το κλίμα στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών μετά το 15-4 επι της Γαλλίας και την απευθείας πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Αλεξία Καμμένου επεσήμανε πάντως ότι «Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε. Η πρωτιά στον όμιλο δεν σημαίνει τίποτα, η συνέχεια είναι δύσκολη», ενώ η Έλενα Ξενάκη που σημείωσε τρία τέρματα τόνισε ότι «Για εμάς τώρα ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Αναλυτικά:

Αλεξία Καμμένου: «Τέτοιου είδους παιχνίδια που κυνηγάς μια δεδομένη διαφορά, είναι πολύ δύσκολα ψυχολογικά να τα διαχειρισθείς. Υπάρχει το άγχος, είχαμε πει όμως ότι μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε στην άμυνα χαμηλά το σκορ, και στο τέλος θα έρθει αυτό που πρέπει. Τα καταφέραμε. Με χαροποιεί ότι η ομάδα αρχίζει και πιστεύει. Βάζουμε στόχους και τους επιτυγχάνουμε. Αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα, με ταπεινότητα και βήμα βήμα θα προχωρήσουμε. Η πρωτιά στον όμιλο δεν σημαίνει τίποτα, η συνέχεια είναι δύσκολη. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να παίζουμε καλά». Για την τελευταία επίθεση είπε: «Χρειάζεται ψυχραιμία εκείνη τη στιγμή. Ήταν η τελευταία μας ευκαιρία. Τα κορίτσια όμως τα κατάφεραν. Είμαστε μια νέα ομάδα, θέλω τα παιδιά να παίζουν καλά και να το ευχαριστιούνται. Η δουλειά που γίνεται στους συλλόγους είναι τεράστια, τα κορίτσια πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και στην Εθνική ομάδα».

Έλενα Ξενάκη: «Υπήρχε το άγχος γιατί θέλαμε τη νίκη με διαφορά να βγούμε πρώτες στον όμιλο. Είχαμε πει ότι στο τέλος θα πάρουμε τη διαφορά, στο τέλος θα αναδειχθούμε και πρώτες στον όμιλο όπως και έγινε. Το κλειδί μας ήταν η άμυνα, δεχθήκαμε μόλις τέσσερα τέρματα, σκοράραμε με πολλούς τρόπους όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Τώρα θα ξεκουρασθούμε, περιμένουμε αντίπαλο στην οκτάδα και συνεχίζουμε. Το παιχνίδι δεν είχε ηρεμία. Ήταν πολύ έντονο, και σκληρό , είμαστε πολύ χαρούμενες και για εμάς τώρα ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.  Πρέπει και με την Εθνική ομάδα να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας».

Το κρίσιμο παιχνίδι με τη Γαλλία παρακολούθησαν, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ Γιάννης Γιαννουρής, και η Βούλα Κοζομπόλη

Πηγή: koe.org.gr