Η σαρωτική φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού προκάλεσε θαυμασμό σε όλη την ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση, με τη δουλειά του Χάρη Παυλίδη, των αθλητριών του και των συνεργατών του να αναγνωρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σούπερ Καπ, Νταμπλ στην Ελλάδα και φυσικά η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έγραψαν για τον Ολυμπιακό μια μαγική ιστορία τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν για να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης και των εγχώριων διοργανώσεων.

Την περασμένη, πια, σεζόν ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε μόνο με Ελληνίδες αθλήτριες, πολλές εκ των οποίων νεαρές και πλέον η ομάδα κοιτάζει να ενισχυθεί αλλά και να καλύψει παράλληλα «τρύπες» στο ρόστερ της, καθώς δεν αποκλείεται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση η μεγάλη αρχηγός του, Άλκηστη Αβραμίδου αλλά και η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Χριστίνα Τσουκαλά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ταλαντούχα Ολλανδή αθλήτρια, Μπριτζίτε Σλίκινγκ, η οποία αγωνίζεται ως περιφερειακός και αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας της. Η Σλίκινγκ είναι μια εξαιρετική παίκτρια, με πολύ καλό σουτ, με αντίληψη του αγώνα, πολύ γρήγορη και αναμφίβολα θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Εκτελεί δυναμικά, αλλά παίζει και πολύ καλή άμυνα. Πέραν της χώρας της, έχει αγωνιστεί επίσης στην ισπανική Σαν Αντρέου.

Επίσης, έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα το όνομα της πρώην ερυθρόλευκης, Κίρα Κρίστμας, με την Καναδή αθλήτρια να έχει αγωνιστεί ξανά στον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια, ενώ με το αριστερό της χέρι θα αποτελέσει, εάν επιστρέψει, ένα σπουδαίο όπλο για τον Χάρη Παυλίδη.

Οι περιπτώσεις ξένων αθλητριών δεν είναι οι μόνες που απασχολούν τον Ολυμπιακό, ο οποίος κοιτάζει και την εγχώρια αγορά για ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυναμώνουν μόνο στο ανδρικό τμήμα υδατοσφαίρισης, αλλά και στο γυναικείο, με την υποστήριξη του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Facebook Comments