Μάριος Καπότσης στο #AQF24: «Με «πονάει» πολύ το άθλημα, εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά»!

Ευχαριστημένος από όσα ζει στον Απόλλωνα Σμύρνης είναι ο Μάριος Καπότσης, που ανέλυσε τον Όμιλο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο Euro Cup!

by Γιώργος Χρήστου

Δηλώσεις στο περιθώριο της κλήρωσης του Απόλλωνα Σμύρνης για τα προκριματικά του LEN Euro Cup με αντιπάλους την Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, την ΕΝΚΑ, την Σαν Αντρέου και την Κάταρο Κότορ έκανε στο #AQF24 ο Μάριος Καπότσης αναλύοντας τους προσεχείς αντιπάλους της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο πολύπειρος περιφερειακός και Ασημένιος Ολυμπιονίκης του Τόκιο αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο αλλά και το μερίδιο ευθύνης όλων των πλευρών, ενώ παρέτρεψε τους συναθλητές του να ενωθούν για το κοινό καλό του αθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο #AQF24: 

Για την νέα πρόκληση της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στα μόλις 10 χρόνια ζωής του τμήματος. Ο κόσμος ακολουθεί την ομάδα και ο κ. Βελλής βρίσκεται κοντά παρέχοντας τα πάντα στο σύλλογο, όπως και ο Γιώργος Αφρουδάκης που έχει μια τεράστια ιστορία με ανεκτίμητη προσφορά. Ο σύλλογος διαθέτει καλούς αθλητές, γυμνασμένους αλλά και πειθαρχημένους, που σε αυτό έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Νίκος Δεληγιάννης. Παράλληλα η ομάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό προπονητή, τον Πέταρ Ραντάνοβιτς με πλούσιο βιογραφικό που δουλεύει σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου στην ομάδα».

Για τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στα προκριματικά του Euro Cup: «Θεωρώ ότι όλες οι ελληνικές ομάδες έχουν καλούς ομίλους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Μλάντοστ Ζάγκρεμπ που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση και διαθέτει πέντε Ασημένιους Ολυμπιονίκες. Παράλληλα η ΕΝΚΑ αποτελείται από δύο Ελληνόπουλα, τον Χριστόδουλο Κολόμβο και Γιώργο Δερβίση που κάνουν τη δική τους προσπάθεια και διαθέτουν εμπειρία. Από εκεί και πέρα δεν έχω εικόνα για την ισπανική Σαν Αντρεόυ αλλά και για την Κάταρο Κότορ από το Μαυροβούνιο. Σίγουρα δεν έχουμε εμπειρία σαν ομάδα από την Ευρώπη, όμως θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Βήμα βήμα θα πετύχουμε το στόχο μας».

Για την έναρξη του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος που πλησιάζει: «Φέτος προβλέπεται ένα πρωτάθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί σημαντικά και διαθέτουν καλούς προπονητές όπως ο Υδραϊκός και ο Εθνικός Πειραιά αλλά και σταθερές ομάδες σαν τον Πανιώνιο. Παράλληλα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμένονται αρκετά ανεβασμένες όπως και ο Ολυμπιακός που στο φινάλε απέκτησε δύο παίκτες παγκόσμιας κλάσης ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο. Γενικότερα όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά και δε θέλω να αδικήσω κάποια. Αναμένεται ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα».

Για τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο: «Εδώ και αρκετά χρόνια η Εθνική ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη και πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις, όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό. Οι ομάδες οφείλουν να είναι τυπικές και να μην υπάρχουν απλήρωτοι αθλητές. Είναι αποτυχία το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν είναι επαγγελματικό και ότι οι αθλητές δεν είναι εξασφαλισμένοι. Παράλληλα ένα χρόνιο πρόβλημα παραμένει άλυτο, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη κολυμβητηρίων για προπόνηση καθώς δεν διαθέτουν όλες οι ομάδες δικά τους κολυμβητήρια. Οι αρμόδιοι οφείλουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα καθώς έχουν το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι»!

Για το μερίδιο ευθύνης των αθλητών: «Βέβαια πέρα από την Ομοσπονδία μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αθλητές. Για παράδειγμα επί Προεδρίας μου στο Σύνδεσμο (ΣΕΑΥ) οι αθλητές δεν ήταν κοντά παρά το γεγονός ότι έγιναν κάποιες σημαντικές κινήσεις όπως η ιδιωτική ασφάλεια σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συμπαγείς για το κοινό καλό του αθλήματος. Ο καθένας μας ξεχωριστά έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης και οφείλουμε να βελτιώσουμε το προϊόν. Δεν είναι κακό να αντιγράψουμε άλλες χώρες που έχουν εξελιχθεί και έχουν κάνει βήματα προόδου».

«Δούλεψα για να γίνουν κάποια πράγματα και το «πονάω» πολύ το άθλημα. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και οι αθλητές να έχουν πάνω απ’ όλα υγεία. Εύχομαι σ’ όλες τις ομάδες καλή επιτυχία».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA