Παρίσι 2024, πόλο γυναικών: Φωνάζει η Ουγγαρία για τη διαιτησία με τις ΗΠΑ

Παράπονα από τους διαιτητές του αγώνα και την εν γένει αντιμετώπισή τους έχουν οι Μαγυάρες αναφορικά με τον προημιτελικό κόντρα στις ΗΠΑ.

by Μάνος Φυρογένης

Πλώρη για το 4ο συνεχόμενο ολυμπιακό μετάλλιο στις γυναίκες έβαλες η Tam USA αν και δυσκολεύτηκε αρκετά να ξεπεράσει στο εμπόδιο της Ουγγαρίας στα προημιτελικά του Παρισίου.

Η παρέα της Κέστελι και της Ριμπάνσκα, που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στις ελληνικές πισίνες για λογαριασμό του Αλίμου ΝΑΣ, ζόρισαν αρκετά το φαβορί που δεν μοιάζει και δεν αποδείχθηκε άτρωτο στο Παρίσι με το τελικό 5-4 να φανερώνει την «μάχη» που έλαβε χώρα στο νερό και το γεγονός πως η έκβαση κρίθηκε στα σημεία.

Ένα από αυτά για τις Μαγυάρες είναι και η διαιτησία. «Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια έχουμε απέναντι στις Αμερικανίδες όπου παίξαμε με τέτοιο ποσοστό αποβολών και τέτοια πίεση από τους διαιτητές» είπε η Ντόρα Λέιμετερ της Ουγγαρίας αβίαστα αυθόρμητα.

Στον προημιτελικό πάντως οι Αμερικανίδες κέρδισαν 11 αποβολές ενώ οι αντίπαλές τους επτά με την εκατέρωθεν δυστοκία, ακόμα μεγαλύτερη της Ουγγαρίας, να αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης.

Με την Άσλεϊ Τζόνσον να κατεβάζει ρολό και στο συγκεκριμένοι δεν χωράει αμφιβολία, οι ΗΠΑ θα παίξουν ημιτελικό με τις Αυστραλές (8/8, 19:35) με στόχο μία ακόμα συμμετοχή σε τελικό, την πέμπτη συνεχόμενη.

Αξίζει να αναφερθεί πως από το Σίδνεϊ το 2000 όταν και μπήκε στις ζωές μας η υδατοσφαίριση γυναικών ως άθλημα (αργά δυστυχώς), οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί όλες τις φορές τουλάχιστον στην 4άδα ενώ οι Αυστραλές που απέκλεισαν την Εθνική Ελλάδος, επιστρέφουν εκεί μετά το 2012 και το Λονδίνο.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA