Παρίσι 2024: Τώρα αρχίζουν τα ωραία για τους Ασημένιους Ολυμπιονίκες!

by Γιώργος Χρήστου

Πιο αποφασισμένη από ποτέ η αλύγιστη, ασυναγώνιστη και τρομερή Εθνική Ανδρών επικράτησε με 9-8 της Ιταλίας για την 5η αγωνιστική του Α’ Ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και δηλώνουν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα σε μια ακόμη διοργάνωση!

Οι Ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Τόκιο επικεντρώνονται για τον σπουδαίο ημιτελικό κατά πάσα πιθανότητα κόντρα στην Ουγγαρία που τερμάτισε στη τρίτη θέση του Β’ Ομίλου με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε την δεύτερη θέση και κοιτάει ψηλότερα σε περίπτωση ήττας της Κροατίας από τις ΗΠΑ που θα του δώσει την πρώτη θέση και θα τον φέρει αντιμέτωπο κόντρα στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία.

Ελλάδα – Ιταλία 9-8

Με βασικό όπλο την άμυνα και κορυφαίο τον Μάνο Ζερδεβά που κατέβασε ρολά σε ένα ακόμη παιχνίδι και σταμάτησε στις 12 αποκρούσεις, αλλά και τις επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία στον παίκτη παραπάνω με αιχμή του δόρατος τον συνεχώς διακριθέντα Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη που σημείωσε τέσσερα τέρματα, είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έφτασε δίκαιη νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνα αφού το πρώτο οκτάλεπτο τις βρήκε ισόπαλες (2-2), ενώ η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε δύο φορές χάρη σε τέρματα του Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη και Αλέξανδρου Παπαναστασίου αλλά οι Ιταλοί είχαν ισάριθμες απαντήσεις. Στο δεύτερο οκτάλεπτο το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου με εξαιρετικά ποσοστά στο παίκτη παραπάνω και τρομερές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή (6-5) έχοντας και πάλι τον Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη σε δαιμονιώδη κατάσταση με δύο κρίσιμα γκολ σ’ εκείνο το διάστημα.

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα η Ιταλία να ισοφαρίσει σε 6-6 με γκολ του Μπρούνι, ενώ οι δύο ομάδες απώλεσαν από ένα πέναλτι με τους Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη και Ντι Φούλβιο με αποτέλεσμα το ντέρμπι να παραμείνει στην απόλυτη ισορροπία. Στη τελευταία περίοδο ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με εύστοχο πέναλτι και ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στην Εθνική, όμως οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές. Παρόλα αυτά στο 2:53 πριν το φινάλε ο Γιάννης Φουντούλης έγραψε το 9-8 με ένα πολύ κρίσιμο γκολ.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους Ιταλούς να πιέζουν ασφυκτικά και να βομβαρδίζουν την ελληνική εστία ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης (για να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι), όμως εκεί μίλησαν τα τρομερά ελληνικά μπλοκ και στα τελευταία δευτερόλεπτα μια τεράστια επέμβαση του Μάνου Ζερδεβά, κράτησε το 9-8 και την τέταρτη νίκη της γαλανόλευκης σε πέντε συνολικά παιχνίδια.

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA