Μάρτον Βάμος αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό μέσω #AQF24: «Αφήνω την Ελλάδα με βαριά καρδιά» (video)

O σπουδαίος Μάρτον Βάμος είπε αντίο στον Ολυμπιακό και το ελληνικό πόλο μέσω της κάμερας του #AQF24, αφήνοντας την υπόσχεση πως θα επιστρέψει.

by Μάνος Φυρογένης

Το αριστερό του χέρι… φαρμάκι. Ένας πραγματικός σούπερ σταρ της παγκόσμια υδατοσφαίρισης ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια κόσμησε τις ελληνικές πισίνες και τίμησε το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Μία τεράστια φυσιογνωμία χωρίς ίχνος βεντετισμού. Ήταν τεράστια η χαρά μας που είδαμε και νιώσαμε κατ’ εξακολούθησε διά ζώσης κάτι από τη λάμψη και την αίγλη του. Ήταν τεράστια η χαρά μας που ο Μάρτον Βάμος έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (σ.σ μικρός τελικός στη Μάλτα) και το #AQF24 ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσει και να του δώσει το βήμα να πει και να ευχαριστήσει όλους όσους έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του γεμάτα με όμορφες εικόνες.

Ο «θρύλος» του ούγγρικου πόλο έζησε έντονα την παρουσία του στη Μάλτα και δεν το έκρυψε. Πέρασε πολύ καλά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και φρόντισε να το καταστήσει ξεκάθαρο. Αποχαιρετά τα μέρη μας με… βαριά καρδιά όπως τόνισε αισθανόμενος ευγνωμοσύνη για ό,τι έζησε και όσους γνώρισε.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην κατόρθωσαν να φτάσουν στην κορυφή στις λεπτομέρειες πάρα αυτά απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια για την αγωνιστική τους εικόνα λόγω και της συνοχής. Ο Ολυμπιακός ήταν μία οικογένεια την φετινή σεζόν. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι ίσως το πιο κομβικό συστατικό της επιτυχίας στον σύγχρονο (πρωτ)αθλητισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

«Σας ευχαριστώ όλους γιατί όταν ήρθα εδώ πριν από δύο χρόνια δεν ήξερα τι να περιμένω από αυτό το ταξίδι. Αλλά ήταν τεράστια η ευχαρίστησή μου να έρθω εδώ. Γνώρισα φανταστικούς ανθρώπους. Όπου πήγα στην υπόλοιπη χώρα, ακόμα και για ένα παιχνίδι όλοι ήταν τόσο καλοί και φιλικοί μαζί μου. Ήρθα από την Ουγγαρία (σ.σ στο σημείο αυτό οι Νικολαΐδης και Αλαφραγκής τον έβρεξαν από πίσω και ο Μαγυάρος σούπερ σταρ γύρισε και τους στραβοκοίταξε χωρίς κακία) και ήταν πολύ καλό που γνώρισα όλους αυτούς τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα, όλους αυτούς τους οπαδούς. Πήγα αρκετές φορές στο ΣΕΦ και η ατμόσφαιρα ήταν για μένα μία από τις καλύτερες που έχω ζήσει. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι από τους καλύτερους στον κόσμο.»

Μόλις ολοκληρώνει την πρόταση ξεπροβάλουν στο πλάνο οι δύο Έλληνες που τον είχαν βρέξει προ ολίγου και εκείνος με ένα διάπλατο χαμόγελο τους καλεί. Αυτό ήταν το φετινό κλίμα. «Αυτοί οι δύο (σ.σ Αλφραγκής, Νικολαϊδης) και όλοι τους, είναι πολύ καλά παιδιά. Καλό άνθρωπο» όπως είπε χαρακτηριστικά και έκανε όσους βρίσκονταν εκεί να λυθούν στα γέλια.

Και πρόσθεσε μετά την ευχάριστη παρεμβολή. «Ήταν δική μου η χαρά και θέλω να ευχαριστήσω για όλα όσα πήρα από όλους αυτούς τους ανθρώπους τα δύο αυτά χρόνια».

Σε ερώτηση για τον ελληνικό πολιτισμό και το φαγητό, πετύχαμε φλέβα… χρυσού. Το πρόσωπό του έλαμψε. «Ήταν ο πρώτος λόγος για τον οποίο ήρθα, ο ελληνικός πολιτισμός. Αλλά και το φαγητό σας είναι απίστευτο. Μ’ αρέσουν πάρα πολύ τα θαλασσινά και τα κρέατα, όλα. Οι σαλάτες υπέροχες. Είναι τρομερό.»

Ο Μάρτον Βάμος παρότι είναι και ήταν εδώ και μέρες γνωστό πως αποχωρεί, προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για ό,τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. «Δυστυχώς φεύγω από τον Ολυμπιακό αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Περιμένω από την ομάδα να με ανακοινώσει. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συναντηθούμε ξανά στο μέλλον όχι ως συμπαίκτες αλλά ως αντίπαλοι.»

Κλείνοντας κλήθηκε να κάνει έναν μίνι αγωνιστικό απολογισμό και ο Ούγγρους σούπερ σταρ στάθηκε αρκετά στη συμβολή του προπονητικού τιμ για το κράμα αυτό που δημιουργήθηκε. «Ένας καινούργιος προπονητής ήρθε εδώ στο ξεκίνημα της χρονιάς. Γνώρισα έναν πολύ καλό άνθρωπο αρχικά, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης κάναμε μαζί του πολύ καλές προπονήσεις, ποιοτικές με αρκετή τακτική. Έχει πολύ καλά συστήματα ο Κόλιανιν. Ένωσε την ομάδα. Ήξερε πάντα τι έπρεπε να γίνει όταν ήμασταν κουρασμένοι. Είναι πολύ καλός άνθρωπος. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω τον Βαγγέλη Δελακά. Πολύ καλός μου φίλος και καλός προπονητής. Κάθε μέλος του staff από το γιατρό μέχρι τον φυσικοθεραπευτή. Δυστυχώς τερματίσαμε στην τρίτη θέση. Πραγματικά πίστευα και πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούσαμε να κερδίσουμε την Προ Ρέκο αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο αυτό. Κατακτήσαμε την τρίτη θέση. Αυτή τη σεζόν την τοποθετώ πολύ ψηλά. Ήταν πολύ συναισθηματικό το τέλος του παιχνιδιού για ό,τι ζήσαμε όλη τη χρονιά, για την ομάδα. Αφήνω την Ελλάδα με βαριά καρδιά αλλά θα επιστρέψω. Ίσως μόνο για διακοπές αλλά θα επιστρέψω.»

Ένας σπουδαίος αθλητής, ένας υπέροχος άνθρωπος.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA