O Νίκος Παπανικολάου ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ: Τρίτωσε τα βραβεία του κορυφαίου στο NCAA

Ολοένα και γεμίζει το παλμαρέ του Νίκου Παπανικολάου από ατομικές διακρίσεις, τοποθετώντας το όνομά του στο πάνθεον του κολεγιακού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ.

by Μάνος Φυρογένης

Ο Έλληνας διεθνής φουνταριστός μπορεί να έχει επαναπατριστεί εδώ και λίγους μήνες φορώντας το σκουφάκι του Παναθηναϊκού παρόλα αυτά το legacy του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ καλά κρατεί. Καταφθάνουν ατομικές διακρίσεις από την αντίπερα όχθη του ωκεανού όπου έγραψε τη δική του ιστορία. Και αυτή λέει πως στην κουβέντα για τον GOAT του NCAA, ο Νίκος Παπανικολάου έχει τον πρώτο λόγο. Αδιαμφισβήτητα, το λένε οι αριθμοί.

Η ύψιστη τιμή στο NCAA, το βραβείο Cutino κατέληξε ΞΑΝΑ στα δικά του χέρια μετά από ψηφοφορία που έγινε την 1η του Ιουνίου στο Σαν Φρανσίσκο. Η σημαντικότερη ατομική διάκριση της κολεγιακής υδατοσφαίρισης, εκεί όπου πολλοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες μεγάλωσαν, συνδυάζοντας σπουδές με το αγαπημένο τους άθλημα, πήγε για τρίτη φορά στο «θωρηκτό» που ακούει στο όνομα Νίκος Παπανικολάου.

Ένας πραγματικός θρύλος, δίχως υπερβολή για το NCAA αναλογιζόμενος πως έχει κατακτήσει τρεις συνεχόμενες φορές το εν λόγω βραβείο. Πιονέρος στο είδος του. Η «ολόχρυση αρκούδα» της Καλιφόρνια. Ο διεθνής φουνταριστός οδήγησε τον περασμένη Δεκέμβρη το Πανεπιστήμιό του στην τρίτη συναπτή κατάκτηση πρωταθλήματος. Στην τελευταία του χρονιά στο NCAA έκανε ρεκόρ σε κερδισμένες αποβολές (95) ενώ σκόραρε και άλλα 43 τέρματα για να βάλει μία τελεία σε ένα ονειρεμένο πρόγραμμα σπουδών με 253 γκολ συνολικά (δεύτερος στην ιστορία).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @calmwaterpolo

Στο Cal βέβαια έχουν έναν ακόμα λόγο να πανηγυρίσουν καθώς το εν λόγω βραβείο πήγε και στις γυναίκες (παίκτρια της χρονιάς) στην Ίζαμπελ Ουίλιαμς συντελώντας το πρώτο δίδυμο στην ιστορία του Πανεπιστημίου που τα σάρωσε την ίδια χρονιά.

Το βραβείο Peter Cutino δίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1999 και ο νικητής αναδεικνύεται μέσα από τις ψήφους των προπονητών. Φέρει το όνομα ενός θρύλου στην ιστορία της υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ, με οκτώ κατακτήσεις NCAA ως προπονητής της Καλιφόρνια.

Πριν τον Παπανικολάου η ύψιστη αυτή τιμή είχε πάρει γαλανόλευκη απόχρωση το 2014 για λογαριασμό του Ντίνου Γενηδουνιά (USC) και το 2016 για τη Στεφανία Χαραλαμπίδη, η οποία έχει αγωνιστεί στον Εθνικό τη σεζόν του ευρωπαϊκού και παίζει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA