Η αυλαία του LEN Champions League γυναικών έπεσε την προηγούμενη Κυριακή με την κατάληψη της 2ης θέσης από τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη και τη διατήρηση των σκήπτρων από την κραταιά Σαμπαντέλ που συνεχίζει τη δυναστεία της.
Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν μία «μαγική» εμφάνιση στον ημιτελικό, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά διαβασμένες απέναντι στο φαβορί Ματαρό και έπαιξαν για το θρόνο της Ευρώπης. Εκεί όμως έμειναν από δυνάμεις, σωματικά και πνευματικά, από τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν 24 ώρες νωρίτερα. Αυτό που φαντάζει βέβαια δεδομένο είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός έχει παρών και μέλλον και δεν θα αργήσει να ξαναβρεθεί σε θέση βολής.
Η ελληνική υδατοσφαίριση γυναικών είχε 4 εκπροσώπους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης φέτος και η επόμενη μέρα φαντάζει ακόμα πιο λαμπερή αν αναλογιστεί κανείς την ανοδική πορεία του Εθνικού Πειραιά και του Αλίμου που πήρε το βάπτισμα του πυρός από LEN Champions League και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.
Πέρα όμως από τις ομαδικές διακρίσεις, έλαμψαν και ορισμένες αθλήτριες σε ατομικό επίπεδο. Με τα επτά γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ματαρό στον ημιτελικό και το ένα του τελικού, η Νικόλ Ελευθεριάδου σταμάτησε στα 23 για φέτος και αναδείχθηκε τρίτη σκόρερ της διοργάνωσης. Άλλη μία χρονιά γεμάτη γκολ από την «μπομπέρ» του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας με το σουτ-βολίδα και την ασταμάτητη πολλές φορές μηχανική.
Ένα γκολ πίσω της να μοιράζεται την 4η θέση, η στυγνή εκτελεστής του Εθνικού Πειραιά. Η Ειρήνη Νίνου στην πρώτη της χρονιά στον Πειραιά, επιβεβαίωσε και με το παραπάνω τη φήμη της δεινής σκόρερ που φέρει μαζί της καθώς πέτυχε 22 γκολ. Άλλη μία διάκριση για την ταλαντούχα περιφερειακή να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα «κανόνια» παρότι έπαιξε δύο ματς λιγότερα. Με τη συχνότητα που έβρισκε τα δίχτυα στους ομίλου, δεν αποκλείεται το «χρυσό σκουφάκι» να πήγαινε σε εκείνη.
Τελικώς, το βαρύτερο πυροβολικό όλων ήταν η Ρίτα Κέστελι της Ματαρό (29), πριν αλλάξει πιθανότατα παραστάσεις και ίσως πάρει το δρόμο προς την πατρίδα μας. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τη σπουδαία Ολλανδή συμπαίκτριά της, Φαν Ντε Κραατς (22 γκολ μαζί με τη Νίνου) στο γενικότερο rebuild που έχε η καταλανική ομάδα κατά νου. Πίσω από την Κέστελι στη δεύτερη θέση ήταν η Γκάρντα της Ντουναϊσβάρος ενώ από 21 είχαν οι πρωταθλήτριες, Γκονζάλες Λόπεθ και Γκιουστίνι της Σαμπαντέλ.